Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyn stärks i Borlänge

/
  • Glad. Andreas Lundmark ser fram mot den nysatsning som är på gång för innebandyn i Borlänge via den nya klubb som ska bildas.

Annons

Så är det i alla fall tänkt, när Borlänge SK nu slår sig ihop med kommunkollegan Kvarnsvedens IBC i förhoppning om att det dödläge som präglat innebandysporten i kommunen ska brytas.

Initiativet kommer från Borlänge SK, som i flera år satsat på att kunna avancera i seriesystemet men fortsatt stampa vidare i division 2.

Och i takt med det inte kunnat nå den ekonomi som behövs för att utveckla verksamheten.

- Det har stått still nu i runt tio år. Vi har fått hanka oss fram så gott det går så någonting måste göras, säger Andreas Lundmark, spelande tränare i BSK den senaste säsongen.

Och förklarar närmare det som är på gång:

- Ett önskemål är att bredda inte minst ungdomsarbetet och det gör vi nu i och med att alla våra ungdomar i BSK fortsättningsvis representerar Kvarnsvedens IBC, som fortsätter precis som tidigare som egen förening. Med förutom ungdomslag även seniorlag i division 3 och 5.

- Samtidigt slår vi på seniornivå ihop de båda klubbarna till en ny egen sådan, där namnet Kvarnsveden ska finnas med. Det gör att vi kan behålla BSK:s division 2-status men nu alltså under nytt namn.

- Den nya klubben ska också teckna ett samarbetsavtal med Kvarnsvedens IBC, där spelare kan gå i vardera riktningen, betonar Lundmark.

Själv väldigt positiv till den förändring som det jobbas med.

- Alla känns väldigt "peppade" för det här och vi jobbar nu stenhårt i den nya klubben för att organisera upp föreningen.

- Vi ska ha en styrelse, vi ska ha en egen ekonomi skild från Kvarnsvedens IBC:s och vi ska forma ett starkt seniorlag. I dagsläget handlar det om ett lag, framtiden får utvisa om det blir fler, säger Lundmark.

Vilken inte minst på ungdomssidan ser fina utvecklingsmöjligheter, inte minst bland juniorerna.

- Ett första steg är att vi anmält ett lag till Juniorallsvenskan, ett i vårt tycke starkt sådant, säger han.

Damlag?

- Förhandlingar pågår med Storsten, men än är inget klart därvidlag.

- Helt klart är däremot att ett bra damlag i klubben skulle stärka verksamheten i stort, menar Lundmark.

Mer läsning

Annons