Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyn ökar - igen

Annons

Innebandyn fortsätter att växa.

2006 är, enligt färska siffror från Svenska innebandyförbundet, antalet licensierade spelare 132 795.

Det är 25:e året i rad som innebandyn slår sitt rekord. 1 370 spelare har tillkommit jämfört med samma tidpunkt förra året.

Och Dalarna följer med i utvecklingen.

- Det är svårt att få fram några exakta siffror, jag har faktiskt fått göra en uppskattning i vår verksamhetsberättelse, säger Per Nordström, kanslist på Dalarnas innebandyförbund, ett av alla distriktsförbund som fått lida för att Svenska innebandyförbundet till den gångna säsongen gick över till ett nytt datasystem, IDA, som inte fungerat tillfredsställande.

- Jag har uppskattat att antalet licensierade spelare i distriktet ligger mellan 4500 och 4800. Förra säsongen var siffran 4400.

Per Nordström kan i alla fall konstatera att antalet lag ökar stadigt och nästa säsong är uppe i 205.

- Vi hade 250 lag när vi hade som flest, men nu har det börjat gå upp igen. På seniorsidan är antalet lag ganska konstant, det är på ungdomssidan förändringarna sker, säger han.

Här är Dalarnas fem största klubbar 2006, sett till antalet licensierade spelare (plats på rikslistan inom parentes): IBF Falun ungdom, 565 (22), Kais Mora, 409 (65), Domnarvet, 272 (inte bland de 100 största), IBF Leksand, 265, Kfum Falun, 255.

Sedan några år är inne-bandyn den största inomhussporten i Sverige.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons