Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandylegend till IBF Falun

Annons

Det är en spelare med en imponerande meritlista som skrivit tvåårskontrakt med IBF Falun och presenteras vid en presskonferens i kväll.

Hannes Öhman har gjort över 200 mål och över 300 poäng i elitserien och innehar både plats fem och sju på listan över de spelare som gjort flest mål under en säsong i herrarnas högsta serie.

Säsongerna 2002/03 och 2003/04 gjorde Öhman 67 poäng (47 mål och 20 assists) respektive 62 poäng (39 mål och 23 assists) och slutade trea respektive fyra i elitseriens poängliga.

- Jag är absolut nöjd med säsongen som gått också. Jag kanske inte har producerat i samma utsträckning, men jag har spelat back och center mer än forward och det har varit utvecklande, säger han.

Men efter sex säsonger, med SM-guldet 2004 som höjdpunkt, lämnar den finländske landslagsforwarden nu Balrog - för IBF Falun.

- Jag kände att jag behövde en nytändning. Jag har haft sex underbara år i Balrog, men har lika länge bott i en storstad och då jag är uppväxt på en mindre ort längtar jag tillbaka till en sådan. Det har funnits några alternativ, men det är skönt nu när beslut är fattat, säger han.

- Jag har fått ett bra intryck av Falun, stället är fint och klubben är välskött, stor och välmående. Balrog blir inte lika slagkraftigt nästa år och satsningen är inte lika seriös som Faluns. Bitarna börjar falla på plats mer och mer och det finns väldigt lovande och skickliga spelare i laget. Jag tror absolut vi kan räcka långt.

Hannes Öhman blir heller inte ensam från Balrogs guldlag 2004 och finländska landslaget, där han gjort 88 poäng (62 mål och 26 assists), i IBF Falun.

Målvakten "Papu" Sintonen har skrivit på för 1+1 år.

- Elitserien är världens bästa liga och Mika Packaléns ledarskap är något jag gillar väldigt mycket. Sedan är Falun en väldigt mysig stad. Egna hallen och att det gick fort att komma in i laget var också viktigt, säger han.

Att Sintonen skrivit på innebär också att Andreas Olsson slutar.

- Jag hjälper gärna till i föreningen, men har sagt att det inte finns någon dörr öppen för spel just nu, säger han.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons