Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnskottet klar för en femte säsong med IBF Falun: "En av våra tongivande spelare"

Innebandyns silly season fortlöper. Näste man att förstärke världslaget IBF Falun är Casper Backby som nu är klar för fortsatt spel i minst två säsonger.

Annons

Backby firar här 2017 års SM-guld tillsammans med lagkamraterna i IBF Falun.

Casper Backby är trots sin ålder en otroligt rutinerad innebandyspelare. Förutom flera SM–finalmeriter tillsammans med IBF Falun så har 20–åringen speltid i ungdomslandslaget och sedan tidigare i år även med seniorlandslaget.

Nu har han kritat på för sin femte säsong med Falulaget och förlänger enligt klubben minst två säsonger. Detaljerna kring exakt hur länge kontraktet sträcker sig är klubben förtegen kring. Men att kredda Casper Backbys spelarinsats i IBF Falun rinner på lite lättare.

– Casper har precis som hela laget haft en fin säsong som slutade med ytterligare ett SM-guld. Det är självklart jätteskoj att en av våra tongivande spelare och framtidsmän väljer att förlänga kontraktet med oss, säger klubben sportchef Patrick Bäck i samma pressmeddelande.

– Han har utvecklats mycket både på och utanför banan och som tränare är det en dröm att arbeta med spelare som har Caspers karaktär. En spelare med enorm vinnarmentalitet och som varje dag gör sitt jobb på ett strålande sätt, säger Bäck avslutande.

LÄS MER OM BACKBY

Senaste västmannalöftet söker tempot i IBF Falun

Landslagsdebut väntar för Falun-spelarna: "Har gjort stora avtryck i SSL"

Nyckeln bakom Casper Backbys landslagsplats och finalplats: "Jag är inte så svettig"

TV: Backbys poängsvit håller i sig – då vinner IBF Falun: "Vi har tränat hårdare än någonsin"

Backby om framgången i Faluns superfemma: "Jag försöker att inte vara i vägen"

Mer läsning

Annons