Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka nyförvärv testas

Annons

Vartiainen är också nybliven finsk mästarinna med Erä III, gjorde 32 poäng (21+11) på 18 matcher i den finska grundserien och dessutom 16 poäng i slutspelet.

Till avdelningen mest meriterade av de inbjudna hör också elitseriekonkurrenten Karlstads båda forwards Moa Wieweg, 19 år, och Karin Hallberg 23.

- Men vi ska testa ett antal duktiga spelare, säger Kimmy som just nu arbetar tillsammans med damernas sportchef Lennart Mehtälä med att bygga nästa säsongs lag.

Men den stora frågan är vem som ska träna damlaget nästa säsong.

- Den har vi inte något med att göra, den ligger hos styrelsen och klubbdirektören nu, säger Kimmy.

Helt klart är i alla fall, som vi skrivit, att han själv inte kommer att ha något med damlaget att göra, i alla fall inte IBF Faluns.

Kimmy har bland annat ett anbud från Visby IBK att ta ställning till. Ett anbud som i så fall skulle omfatta även hustrun Malin.

- Det enda som kan få oss att tacka nej är väl just att det ligger lite fel i tiden, säger Kimmy till Gotlands Tidningar.

- Ja, jag har något på gång och det kan bli klart väldigt snart, sa Dalbjer till Dalarnas Tidningar på tisdagskvällen.

Förutom tidigare utpekade efterträdaren Daniel Jernberg, som dock jagas som spelare av några klubbar också, har ett nytt namn dykt upp som tänkbar coach:

IBF Falun har, enligt vad tidningen erfar, kontaktat Balrogs avpolletterade damcoach Åsa "Kotten" Karlsson.

Till de tänkbara hör förstås också Lena Birath vars intresse att fortsätta har varit ljummet.

Högst upp på IBF Faluns önskelista står dock Camilla Granelid. Men hennes roll beror på hur hon ser på sin fortsatta karriär som spelare. Och det är ett beslut som Camilla inte har tagit ännu.

Men hur hett är det egentligen att ta över ett lag som tappat eller kommer att tappa flera av de senaste säsongernas mest tongivande spelare och som från att ha haft ena foten i SM-finalen ser ut att få göra en nystart?

- Jag tror inte det blir så. Falun får kanske inte ett lika namnkunnigt lag men det kommer att bli ett lika slagkraftigt, gissar Kimmy.

På tal om slagkraft kan noteras att årets skyttedrottning Sara Kristoffersson gjorde tre mål när det svenska VM-laget slog Karlstad med 12-1 i en träningsmatch inför VM.

Mer läsning

Annons