Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex spelare från IBF Falun i senaste landslagstruppen

Sex spelare från IBF Falun finns med i Jan-Erik Vaaras landslagstrupp till Euro Floorball Tour som avgörs i Växjö den 4–6 november.
Turneringen är den sista innan VM-truppen tas ut.

Annons

Thomas Holmgren, Johannes Larsson och Alexander Galante Carlström ett tre av de sex spelarna från IBF Falun som finns med i den senaste landslagstruppen.

IBF Falun har fått en flygande start på SSL-säsongen med sju segrar av åtta möjliga och serieledning.

Därför känns det logiskt att klubben har flest spelare med av samtliga klubbar till EFT-turneringen. Storvreta har med fem spelare i truppen, näst flest av alla.

De spelare från Falun som finns med i truppen är målvakten Johan Rehn, backarna Emil Johansson och Thomas Holmgren samt forwardarna Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Johannes Larsson.

– Huvuddelen av VM-truppen är med så klart, men vi har en del svåra överväganden att göra, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara i ett pressmeddelande.

Galante Carlström fanns inte med i landskamperna mot Finland i början av september, men är nu med igen efter en säsongsinledning där han öst in mål, 24 på åtta matcher.

– Förhoppningsvis har han konserverat sin nuvarande form och ser till att den följer med under EFT. Det innebär ju bara positiva saker för oss, säger Vaara.

I EFT möter Sverige i tur och ordning Tjeckien, Schweiz och Finland.

VM avgörs i Riga den 3–11 december.

Mer läsning

Annons