Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nödlösningen" fortsätterThomas Brottman

/
  • Fortsätter. ”Nödlösningen
  • Fortsätter. Thomas Brottman (t.v.) fortsätter som tränare i ytterligare tre säsonger i IBF Falun. Högst troligt med Patrik Bäck vid sin sida. Nödlösningen har blivit permanent…

Annons

- Med Patrik är vi helt överens. Detaljerna det handlar om gäller hans arbetssituation så vi diskuterar en del med hans arbetsgivare. Detta tar ju trots allt viss tid, säger IBF Faluns klubbdirektör Robert Schultz.

Han är helnöjd med att nödlösningen nu blivit permanent:

- Ja, den permanenta lösningen under säsongen blev så bra som vi hade önskat oss. Thomas

har en ovärderlig erfarenhet av spelet och har en rutin som är svår att finna idag. Killarna i laget har ett stort förtroende och redan där finns en bra grund att bygga på, säger Schultz

"Brolle" själv är också nöjd, glad och förväntansfull. Och planeringen inför nästa säsong är redan i full gång:

- Ja, vi satt i ett långt planeringsmöte här om dagen. Det handlade både om försäsongen och om några provmatcher där vi ska testa nya spelare,

- Jag tror mycket på den trupp vi har. Den är kapabel till en plats bland de fyra bästa även om visst strul förstörde den här säsongen. Dessutom har vi unga, intressanta spelare ur egna led som kommer allt mer.

För ur-stockholmaren Brottman betyder det att nu etablerar sig i Falun allt mer.

- Fast det hade vi gjort oavsett innebandyn. Vi i familjen har bestämt oss för att bo kvar här. Det handlar inte om innebandy, det handlar om livskvalitet, säger Thomas.

- Bara på resorna till och från jobbet tjänar jag två timma. Det betyder två timmar mer tillsammans med barnen varje dag.

Han ser också fram mot att fortsätta samarbeta med Patrik Bäck.

- Ja, det känns bra att fortsätta. Vi fungerade ju bra tillsammans den här säsongen när att vi fick hoppa in med kort varsel.

Det var när dåvarande chefstränaren Rune Engström hoppade av som spelaren Brottman i stort sett över en natt blev tränaren Brottman med Bäck vid sin sida.

Som kuriosa kan noteras att om Brottman och Bäck tränar IBF Falun i ytterligare tre säsonger kommer de att slå längdrekordet för IBF-tränare med bred marginal.

Yrke: Målare

Födelseår: 1971

Landskamper: 44 A

Bor: I Vargården, Falun

Moderklubb: Balrog Oilers

Andra klubbar: WIC-85 (1997-98)

Fritidsintressen: God mat, god dryck och ett gottsällskap

Favorit mat: Husmanskost

Musik: Lundell, Springsteen, Thåström

Bästa film: Gudfadern (Triologin)

Bäst på TV: Vita Huset

Bästa bok: Dr Glas av Hjalmar Söderberg

Aktuell: Tränar IBF Falun i ytterligare tre säsonger.

Mer läsning

Annons