Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känslobortfall och fotledsstukning - så blir det med VM-spel för Johansson och Enström

Den ena skar sig på ett glas och fick fem stygn för det. Den andra åkte på en tackling där foten vek sig. Båda är med bland på trupplistan till VM. Men hur blir det med VM-spel för de skadade IBF-spelarna, egentligen?

Annons

Efter att Jan-Erik Vaara presenterat sin 20-mannatrupp inför Innebandy-VM i Riga så fanns hela sex spelare från IBF Falun representerade. Två av dessa är dock skadade och fråntagna ur seriespel i dagsläget.

Backen Emil Johansson dras med en skärskada i fingret och Rasmus Enström är drabbad av en elak fotledsstukning. Ingen av IBF-killarna tror dock att deras VM-deltagande är hotat och de räknar med att vara lappade och läkta tills dess.

Emil Johansson kommer ta bort stygnen lagom till landslagslägret.

– Jag har varit på återbesök hos ortopeden och det såg såg bra ut, berättar fingerskadade Emil Johansson och fortsätter.

– Jag har haft lite känslobortfall i fingret men det har lugnat sig. Nu är det bara lite på insidan, på toppen av fingret där det fortfarande finns lite bortfall.

De fem stygnen kommer sitter fram tills landslagslägret. Under tiden underhåller han sin konditionsträning och räknar absolut med VM-spel om inget oförutsett händer.

Och hur mår världens bästa innebandyspelare år 2015, Rasmus Enström, efter sin stukning?

Han mår bra. Även fast foten fortfarande inte känns riktigt hundra.

Enström hoppas att foten kommer vara tillräckligt läkt för seriespel redan på torsdag.

– Svullnaden ska ned och det kommer göra lite ont ett tag till – så jag får bara vänta och se. Det känns inte riktigt bra än men jag har inte tappat hoppet om seriematchen på torsdag, berättar Enström.

Vad gäller hans VM-deltagande har inga indikationer givits som tyder på att han kommer missa spel i Lettland. Trots att han stod över helgens match.

– VM kommer jag spela det är jag övertygad om. Men vad gäller torsdag så får jag se hur det känns då, avslutar Enström.

Mer läsning

Annons