Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun till semifinal

/
  • Hast avgjorde. Den andra kvartsfinalmatchen mot Endre blev en rysare för IBF Falun. Men Cecilia Hast kunde till sist avgöra matchen på ett slagskott. Nu väntar Iksu i semifinal. Foto: Kjell Jansson

Annons

I Södervärnshallen i går kväll hade IBF Faluns damer betydligt större problem med Endre än när man vann den första kvartsfinalmatchen med 8-3 hemma.

- I första perioden saknade vi struktur och släppte Endre alldeles för lätt, bland annat till två en-mot-en-situationer, säger Dalbjer.

Det resulterade i att hemmalaget i slutminuten kvitterade Hannele Janssons 1-0-mål - och hann göra både 2-1 och 3-1 innan perioden var slut.

Dessförinnan hade hemmalaget haft två ribbskott.

Och Falun fyra.

- Jag var, faktiskt, aldrig orolig. Även om vi inte kom upp i normal nivå, så var vi bättre än Endre, som ändå gjorde en jättematch.

- Det viktiga för oss var att spela disciplinerat. Det lyckades vi med i andra perioden. Samtidigt varierade vi formationerna för att få utdelning.

3-2 (Karin Hjelm) och 3-3 (Sara Kristoffersson) kom, liksom Endres 4-3. Sedan kvitterade backen Anna Renström till 4-4.

- Så i tredje perioden spelade vi med hjärtat.

. och för en semifinalplats.

Anna Renström sköt in 4-5 efter 2.03. Drygt tio minuter senare kvitterade Endre. Kvartsfinalen stod och vägde.

Då, vid ett byte, fick Sara Kristoffersson bollen, vände och passade den kyligt till Cecilia Hast som på ett slagskott satte 6-5-målet med knappt fem minuter kvar.

- Grymt skönt. Det här var en lagseger. Vi fick aldrig i högsta växeln mot Endre, men visade moral, säger Kimmy Dalbjer, som hade sina bästa spelare i Anna Renström, Camilla Granelid, Hannele Jansson och Katja Hinders.

IBF Falun möter nu Umeålaget Iksu, tvåfaldiga svenska mästare som slog ut Dalen i två raka matcher, medan Balrog (2-0 i matcher mot Skellefteå) och Rönnby (2-0 i matcher mot Pixbo) gör upp i den andra semifinalen.

Dalbjer vet vad som väntar på lördag när semifinalserien i bäst av tre matcher inleds:

- Iksu är jämbördiga med oss. Uppspelen, försvarsarbetet och återigen disciplinen blir avgörande.

Men IBF har en favör i jakten på finalplatsen:

- Vi börjar på hemmaplan. Där är vi starka. Under ordinarie tid i elitserien förlorade vi inte en enda match i Falu Kuriren Arena, säger Kimmy Dalbjer.

Mer läsning

Annons