Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galante Carlström med hattrick och Anna Wijk historisk när Sverige tog dubbelseger

Under fredagen inleddes Euro Floorball Tour och för svensk del blev det en smakstart på turneringen. Herrarna vann mot Finland och damerna besegrade Schweiz. Segerorganisatörer var inga mindra än Falun–stjärnan Alexander Galante Carlström och Mora–ikonen Anna Wijk.

Annons

Fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour avgörs under helgen i Malmö för damerna och i schweiziska Kirchberg för herrarna.

De båda svenska landslagen fick en fin start på turneringen under fredagen.

Den inleddes med att de svenska herrarna besegrade rivalerna från öst, Finland, med klara 8–3. Förutom målvakten Viktor Klintsten var det flera Falun–spelare som låg bakom den imponerande segern.

Inte minst Alexander Galante Carlström som smällde in ett hattrick.

Den segern följdes upp även en ännu tydligare seger från det svenska damlandslaget. De slog nämligen Schweiz med 10–1.

I den matchen skrev Kais Mora–stjärnan Anna Wijk historia. Hon svarade nämligen för tre assist i matchen och blev därmed ensam i toppen med antalet assist i den svenska landslagströjan, nämligen 93 stycken.

Förutom Wijk var även Kais Malin Andréason en starkt bidragande faktor till den övertygande seger. Hon såg till att sätta tre kassar, varav två kom från passning från just Wijk.

Även de svenska ungdomslagen vann sina matcher. Herrarna vann mot Finland med 7–6 efter straffar och damerna slog Schweiz med 8–4.

Mer läsning

Annons