Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas slutar - nu hoppas IBF på Papu

Annons

För tre år flyttade Andreas Olsson hem till Falun från Stockholm för att hjälpa moderklubben IBF Falun att stanna kvar i elitserien.

Tre säsonger senare är IBF Falun etablerat i elitserien, men i framtiden får klubben klara sig utan den före detta landslagsmålvakten.

- Motivationen att fortsätta finns och beslutet har varit svårt att fatta, men det känns som det är dags att prioritera annat än innebandyn, säger Andreas.

Familjen, som består av sambo och två barn, vill förstås se mer av pappa och dessutom har Andreas börjat plugga.

- Jag läser samhällsvetarprogrammet i Falun/Borlänge och jag kommer att göra det i minst två och ett halvt år till, säger han.

Men lämnar IBF Falun helt gör han förmodligen inte.

- Nej, jag stannar gärna kvar och hjälper föreningen i någon form. Vi ska sätta oss ner och diskutera ett upplägg, för jag har en hel del idéer på saker som klubbens skulle kunna göra bättre, säger Andreas.

Med Andreas Olsson borta är IBF Falun på jakt efter en etablerad målvakt bredvid de två unga och oerfarna målvakterna, Theo Lindberg och Kalle Wangel.

Papu Sintonen i finländska Hapee, och i IBF Falun förra säsongen, är kontaktad av klubben.

- Visst har IBF Falun pratat med mig, men jag kommer inte att bestämma mig om nästa säsong än på ett tag, säger Papu.

Papu har gjort tre säsonger i den svenska elitserien, två i Balrog och en i Falun, och kan tänka sig en ny sejour.

- Det är en betydligt bättre nivå på spelet i Sverige och blir det spel där kan jag mycket väl tänka mig Falun igen. Både jag och min frun trivdes bra där, säger Papu.

Mer läsning

Annons