Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Lundmark byter landslagsdamerna mot herrarna: "Känns inspirerande"

Andreas Lundmark tar över som assisterande förbundskapten för innebandyherrarna.
Men innan dess ska han göra allt i sin makt för att se till att de svenska damerna blir världsmästare – igen.
– Det finns ingen som hellre vill vinna VM-guld med damlandslaget i december än jag. Därför kommer hundra procent fokus ligga där, säger Andreas Lundmark till innebandy.se.

Annons

Andreas Lundmark tog över som förbundskapten för det svenska damlaget år 2014. Säsongen innan ledde han IBF Falun herrar till lagets första SM-guld.

Damlandslagets förbundskapten Andreas Lundmark, vann VM-guld med sitt lag 2015. I december vill han göra det igen, för att sedan lämna damerna för att bli assisterande tränare för herrarna.

– Jag kommer att jobba med individers utveckling och den offensiva delen av vår idrott. Det känns inspirerande, berättar Andreas Lundmark för innebandy.se.

Falubon har blivit headhuntad av herrlagets nuvarande förbundskapten Mikael Hill.

– Det känns otroligt kul. Han var mitt förstaval och jag blev väldigt glad när han nappade på frågan. Vi har under många år jobbat på olika håll, fast med samma sak. Nu kom en möjlighet för mig att ställa frågan, förklarar Hill och fortsätter med att berätta varför Andreas Lundmark är rätt man för jobbet.

– För det första har han många bra idéer kring hur innebandy ska spelas. Vi resonerar likadant kring spelet. För det andra är han erkänt duktig på att coacha individer. Det är ofta korta samlingar i landslaget och då gäller det att komma åt spelarna i fråga. Det är han bra på.

Andreas Lundmark börjar sitt nya jobb den 1 februari 2018 och kontraktet sträcker sig över VM 2020.

Mer läsning

Annons