Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

29-åriga Holmgren debuterar i VM "Jag tror dom gillar vinnare"

Inte mindre än åtta spelare från IBF Falun är uttagna till innebandy-VM i Riga om en knapp månad. Sex av dessa kommer spela för det svenska landslaget – och för faluspelaren Thomas Holmgren blir det premiär.

Annons

Thomas Holmgren

Åtta spelare från IBF Falun åker till innebandy-VM mellan den 3-11 december. Nicola Bischofberger med det schweiziska landslaget och Martin Tokos med det tjeckiska. Resterande sex spelar i den favorittippade blågula dressen där vi har en VM-debutant i seniorsammanhang – i form av Thomas Holmgren.

– Det ska bli otroligt spännande, riktigt kul, berättar Holmgren som själv vetat om sin landslagsplats i en dryg vecka.

Även klubbkollegan och landslagskamraten Rasmus Enström lovordade uttagningen.

– Jag glädjs med honom. Han är ju inte purung gubben. Det är säkert stort för honom och det är stort även för oss andra. Han har verkligen förtjänat den platsen, uttrycker Enström.

För backen, och resterande av de sex uttagna från IBF Falun, återstår två seriematcher innan det är dags för det svenska landslagslägret på Gotland. Holmgren tror själv att anledningen bakom klubbens framgångar vad gäller landslagsplatser beror på att man fostrat och värvat rätt mentalitet i IBF Falun.

– Jag tror det ligger mycket i att vi har rätt spelartyper med rätt mentalitet som krigar på varje träning. Stundtals så är det vinna eller dö på träningar och det utvecklar en mycket. De verkar gilla vinnare, avslutar han.

Samtliga VM-spelare från IBF Falun

Johan Rehn

Thomas Holmgren

Emil Johansson

Alexander Galante Carlström

Rasmus Enström

Johannes Larsson

Nicola Bischofberger (Schweiz)

Martin Tokos (Tjeckien)

Nicola Bishofberger.

Rasmus Enström

Johan Rehn, IBF Falun

Mer läsning

Annons