Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inhoppare avgjorde för Kvarnsveden

Annons

Caroline Persson lämnade Stora Tuna tidigare i somras. Efter en turbulent tid hamnade hon till slut i Kvarnsveden.

- Det känns som jag har hamnat rätt nu. Det känns riktigt kul att komma till ett topplag. Man får bara en chans och då gäller det att ta den. Jag trivs bra, det är precis som jag hade tänkt. Högt tempo och bra sammanhållning, säger "Carro", med glädjetårar i ögonen.

I första halvlek fick hon sitta på bänken. Trots att Mikaela Hermansson gav Kvarnsveden ledningen så var det Forssa som förde spelet.

- Vi var lite nervösa i första halvlek, men det är inte hela sanningen. Forssa var bra också, säger Kvarnsvedenledarna Håkan Lindberg och Janne Björling.

Minuten efter Kvarnsvedens ledningsmål kvitterade Maria Lille. Lille som tidigare slagit en frispark via KIK-målvakten Josefine Bergstrand i stolpen.

- Det var en jämn match. Det var krig och kamp från första till sista minuten och för oss var det vinna eller försvinna, säger Forssatränaren Stefan Holmberg.

Den största vinnaren var dock Caroline Persson - som fick komma in i halvtid.

Efter knappt sex minuter på planen tog hon hand om en förlupen boll från Forssamålvakten Emmy Danielsson. 2-1-målet vände också matchen.

- Vi rycker upp oss i andra halvleken och spelar ut, sade KIK-tränarna.

Efter drygt en halvtimme var det dags för Caroline Persson igen. 3-1-målet avgjorde matchen.

- Det var ett rent viljemål. Båda var det egentligen, tycker jag. Att det var ganska enkla mål är en helt annan sak. Med vilja kommer man långt, säger "Carro".

Vad kan stoppa er från serieseger?

- Inget.

Forssas Emma Lundin placerade kyligt in reduceringen sex minuter från slutet, men det var för sent. Kvarnsveden kontrollerade händelserna trots att Forssa flyttade upp folk i desperat jakt på kvittering.

- Man känner sig alldeles tom så här i efterhand. Vi hade sagt att vi skulle ge dem en match om seriesegern, men nu har de ett äckligt försprång, sade Stefan Holmberg.

Bland de bästa i hemmalaget var envist jobbande Sofie Röst och Caroline Rieem.

Hos gästerna var redan nämnda Caroline Persson en frisk injektion i laget. Hela backlinjen var också stabil och släppte inte fram allt för många Forssachanser.

FORSSA-KVARNSVEDEN

2-3 (1-1)

Målen: 0-1 (18) Mikaela Hermansson, 1-1 (19) Maria Lille, 1-2 (51) Caroline Persson, 1-3 (77) Caroline Persson, 2-3 (84) Emma Lundin.

Domare: Rolf Hansson, Bjursås.

Publik: cirka 250.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons