Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget VM för Anna

Annons

Spelsättet var något annorlunda i tävlingen. 16 tjejer deltog och segrarna i de första matcherna gjorde upp om de åtta främsta platserna medan förlorarna fick spela om platserna 9-16.

Anna Berglund såg till att hon hamnade på rätt halva genom att besegra Cecilia Lundström, Spårvägen i sin första match, med klara 4-0.

- Det var skönt och viktigt att vinna första matchen, sade Anna.

I kvartsfinalen förlorade sedan Anna mot Ängbys Matilda Ekholm och i den efterföljande placeringsmatchen blev det ny förlust, nu mot Caroline Wersäll, även hon Ängbyspelare.

I matchen om 7-8:e plats tog dock Anna en gruvlig revansch på Ängby genom att utklassa klubbens tredje spelare på plats, Marie Persson, med 4-0. Första set slutade 11-0, något som ibland anses "ofint" i pingis.

- Jag försökte faktiskt lägga upp bollen så att hon skulle få en poäng med. Samtidigt är det ju faktiskt ganska kul att vinna med 11-0.

Sofia Westholm hade otur och lottades mot toppseedade Nina Vakkila i första matchen. Sofia förlorade, men var nära att skrälla. LBTK-tjejen ledde med 3-2 i set, men tappade sedan två set på raken.

- Då spelade jag bra och det kändes som om det var min match. Det hade ju varit roligare att spela om de åtta främsta platserna, sade Sofa.

I stället väntade spel på förlorarnas halva. Sofia inledde med lätt seger mot Valbos Linda Dahlström, följde upp med förlust mot Råås Anna Nilsson och avslutade med seger över Frida Johansson, Råå.

- Starkt av Sofia att slå Frida, tyckte LBTK-ledaren Göran Bergström, som för övrigt var väldigt nöjd med båda sina spelare.

- Visst, det blir fullt godkänt till båda två.

Anna Berglund var ändå aningen besviken på sig själv.

- Jag vet att jag kan bättre än så här, så jag är inte helt nöjd.

Den andra av totalt fyra deltävlingar i VM-kvalet spelas i Helsingborg den 14 augusti. I potten ligger en plats till VM i Shanghai 2005.

- Det här är en bra idé och gör det lättare att sommarträna. Nu har man något att se fram emot, sade Sofia och fick medhåll av Anna.

Segrararinnan Susanne Jonsson gjorde sitt sista framträdande i Råås tröja i och med kvalet i Långshyttan. Den kommande säsongen spelar hon för Ärtemark

.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons