Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget toppmöte i leran

Annons

Tidningen berättade i går om Svemos, det svenska motorcykelförbundets, speedwaysektions beslut att sänka lagsnittet för säsongerna 2004 och 2005 från 44,3 till 42,3.

Dessutom ska det första nomineringsheatet, det femtonde i matchen, tas bort.

- Det är väl både på gott och ont. På gott om klubbarna vill spara pengar. Men på ont med tanke på det sportsliga och att publiken missar ett heat.

- Men jag vill inte känna att något är definitivt när det gäller besluten från speedwaysektionen, tillägger Mats Olsson.

Annars bestod gårdagen mest av telefonsamtal och avbokningar för Mats Olsson på grund av den inställda matchen mellan Masarna och Smederna.

- Och så att försöka hitta ett nytt datum för matchen.

Enligt kalendern så är tisdagen den åttonde juli reservdag för elitserien. Det är också det datum som Masarna vill köra.

- Men då säger Smederna att de inte får fullt lag. Billy Hamill måste den veckan köra en tävling i USA. De har lämnat förslag på andra datum. Men de passar inte oss, konstaterar Mats Olsson.

Masarna har dock rätten på sin sida då det gäller reservdatumet.

- Men vi får se vart det tar vägen till slut.

Beslutat att ställas in gårdagens match mot Smederna kom tidigt på förmiddagen. I Brovallen hade det kommit mellan 15 och 20 millimeter regn bara under morgontimmarna.

- Vi ville inte chansa på att det skulle gå att genomföra matchen. Är det seriefinal vill vi kunna erbjuda förarna och publiken goda förutsättningar till en bra match, förklarar Mats Olsson.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons