Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget The Battle i Falun

Annons

Det blir ingen snowboardtävling på Lugnet i år. The Battle flyttas i stället till Riksgränsen. Men nästa år ska tävlingarna gå i Falun, försäkrar Magnus Westberg, som planerar att använda gamla slalombacken på Lugnet som arena.

Krogkungen Magnus Westberg hade planer på att slå sig ihop med Marika Borg och hennes bolag Girlie Production i ett gemensamt bolag. De tänkte arrangera snowboardtävlingen The Battle på Lugnet i mars.

Men så blir det inte. Tiden var för knapp och vädergudarna var emot planerna. Långtidsprognosen visade på plustemperaturer flera veckor framåt.

- Och då går det inte att göra snö. Vi måste ha minus åtta grader i två veckor för att få fram den stora mängd snö som behövs för arenan, säger Magnus Westberg.

Just tidspressen och snöproblemen har tidigare gjort att The Battle inte riktigt blivit vad man hoppats i alla delar. Och i stället för att försöka plåga fram arrangemanget är det bättre att avstå i år, anser Magnus Westberg. Tävlingarna flyttar i stället till snösäkra riksgränsen där Marika Borg själv genomför arrangemanget 13 mars.

Men nästa år ska de gå i Falun och då ska Magnus Westberg vara med. I går diskuterade han planerna med fritidsstyrelsen. Tanken är att genomföra The Battle i samband med en större vinterfestival i anslutning till Svenska Skidspelens tävlingar som går 19 och 20 mars.

För att gardera sig för för milt väder och snöbrist finns det planer på att i stället för planen nedanför hoppbackarna använda sig av den gamla slalombanan som inte är i bruk.

- Vi måste ordna en arena där vi inte är så beroende av snötillverkning strax före själva tävlingarna. Om vi använder gamla slalombacken kan vi lägga upp ett lager snö under längre tid, säger han.

Sverige får

Solheim cup

u Catrin Nilsmark får fortsatt förtroende som kapten för Solheim Cup-laget 2005 - och lagmatchen återvänder till Sverige 2007. Två tunga nyheter som får golfetablissemanget att jubla.

Nästa Solheim Cup avgörs den 9-11 september 2005 i Carmel, Indiana. Efter den europeiska succén på Barsebäck i fjol, då Europa slog USA, får Catrin Nilsmark nytt förtroende som kapten.

(TT)

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons