Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget SM i Falun

Annons

- Synd, för jag tror tävlingarna på Lugnet kunnat locka en storpublik. Men vädret har inte varit med oss, konstaterar SMK Dalas Jan Busk, som suttit som ordförande i organisationskommittén för SM-tävlingarna.

SM i snöskotercross skulle avgjorts den 14-15 mars, men trots att mer än en månad återstår till tävlingarna, drar sig SMK Dala ur redan nu.

- Vädret har varit väldigt nyckfullt. På senare tid har det varit mer vårvindar än kyla. Tillgången på snö är skral, snöproduktionen har inte kunnat gå för fullt, och det är anledningen till att vi inte vågar gå vidare, säger Janne och fortsätter:

- Många krafter inom klubben tycker det är för riskabelt att fullfölja åtagandet. Inte minst ekonomiskt. Det är svårt att säga emot.

Runt 50 000 kronor skulle det kosta SMK Dala att arrangera SM-tävlingarna. Pengar som skulle försvinna med vinden, om tävlingarna inte skulle bli av.

- Vi kan inte bara kasta pengarna i sjön, utan har andra hål att stoppa dem i. Men visst är vi besvikna över att tvingas dra oss ur, säger Jan Busk.

Egentligen hade SM-finalen i snöskotercross kunnat avgjorts betydligt tidigare, än i mitten på mars, som nu var fastslaget.

De sista SM-kvaltävlingarna avgjordes nämligen helgen som gick...

- SMK Dala kommer att söka SM-finalen igen, men inte redan till nästa år, och då ska vi också se till att finalerna körs i slutet av februari. Det känns mera säkert, säger Jan Busk.

- En mycket bättre finalarena än Lugnet har jag svårt att se.

För SMK Dala blir det nu att i stället lägga all kraft på klubbens nästa stora åtagande:

Novemberkåsan 2004.

Med eller utan snö...

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons