Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget skönspel, men tre viktiga poäng

Annons

Moratränaren Mats Grötting var förstås nöjd med tre poäng, men tyckte nog liksom de flesta som letat sig till Smidjegrav denna kväll att spelet inte nådde några lysande höjder.

- Under hela uppehållet har vi haft sju-åtta spelare borta på grund av sjukdom. Vi har inte kunnat träna med fullt manskap och det syntes idag med stressat spel och dålig disciplin i egen zon, sa Grötting

När gästerna drog på sig sin första utvisning i den andra perioden, tog Mora och Magnus Sandberg vara på det numerära överläget.

- Jag missade ett bra läge strax innan målet, men nästa satte jag, sa Sandberg om sitt avgörande 3-1-mål.

Annars var inte heller Magnus särskilt nöjd med spelet mot Gislaved.

- Det är alltid svårt efter ett uppehåll och jag tyckte det kändes lite segt. Men ändå tycker jag vi gör en hyfsad match och speciellt i box play spelade vi bra med tanke på alla utvisningar vi hade.

Mora har fått utstå en hel del kritik för sitt spel i allsvenskan. En kritik som inte uppskattas av MIK-spelarna.

- Jag tycker det har varit lite onödigt mycket kritik från er (media, red. anm) och andra som klagat på oss. Visst kommer det svackor, men så är det för alla lag. Det behöver inte vara himmel eller helvete för det, menade Sandberg.

- Vi har ju trots allt tagit sex raka segrar och leder serien. Det finns så mycket kunnande och talang i det här laget och jag tror att vi kan gå riktigt långt i år.

Hur långt ville han dock inte säga.

- Vi tar den här serien först och sedan får vi se. Nu blir det seriefinal borta mot Tranås på söndag och det ska bli kul, sa Magnus Sandberg.

I Mora var det svårt att plocka ut någon före de andra. Ett extra plus dock till Ismo Kuoppala som aldrig gör en dålig match. Även Martin Jansson såg pigg ut. Plus också till Emil Skoglund.

Matchfakta

MORA-GISLAVED

4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (2.15) Håkan Bogg (Martin Jansson), 1-1 (13.13) Torbjörn Gustafsson (Martin Helgesson).

Andra perioden: 2-1 (1.23) Richard Hallgren (Magnus Sandberg).

Tredje perioden: 3-1 (9.13) Magnus Sandberg (Marcus Eriksson) spel fem mot fyra, 4-1 (18.58) Daniel Back (Martin Jansson) mål i tom kasse.

Skott: 26-21 (6-9, 9-6, 11-6).

Utvisningar, Mora: Anders Broberg 2+2, Daniel Back 2, Jonas Lennartsson 2, Bengt Höglund 2, Johan Westäng 2, Gustav Gräsberg 2. Gislaved: Janne Salpa 2+10, Lars Mårtensson 2, Antti Boman 2, Dejan Matejic 2, Heikki Kettunen 2.

Domare: Martin Karlsson, Uppsala.

Publik: 582.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons