Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget muntert slut för Åsa

Annons

- Det här var nog mitt sista tempolopp.

Det säger Borlänges Åsa Hagberg efter SM-tempot på Sollerön. Och epilogen blev ingen munter historia för Åsa. Hon slutade på delad 13:e plats, drygt tre minuter efter suveränen, tvåfaldiga världsmästarinnan Susanne Ljungskog. Före start hade Åsa hoppats på en topp-tio placering. Men de förväntningarna grusades snabbt.

- Det här var hemskt. Det gick sämre än väntat, säger Åsa.

Borlängetjejen deklarerade också det här blir hennes sista säsong som tävlingscyklist. Efter sju år i branschen får det var nog. Åsa Hagberg började som landsvägscyklist sent. 33-åringen från Borlänge har bara tävlat i sju år.

- Ja, det här får bli mitt sista år som tävlingscyklist. Vad jag ska göra under cykelsäsongen nästa år vet jag inte. Men något roligt ska jag hitta på, menar Åsa.

Att hon gjorde en satsning på en så tuff sport som cykel ångrar hon definitivt inte.

- Jag hade inga större förväntningar när jag började. Men jag har haft mycket roligt. Under de här åren har jag fått träffa många roliga människor. Dessutom fick jag chansen att tävla ett år i Italien. Där blev jag en erfarenhet rikare, menar Åsa.

I morgon fredag tar Åsa Hagberg ytterligare ett steg mot slutet av sin karriär när linjeloppet avgörs. Och då hoppas hon på ett betydligt bättre resultat än vad fallet var i tempoloppet.

- En plats på pallen är målet, säger hon.

Om Åsa hade det tungt i tempoloppet så var Falu CK:s Maria Landgrens dag ännu tuffare. Maria åkte in på den 15:e bästa tiden 3.11 bakom Susanne Ljungskog.

- Det var halvsegt hela tiden, tyckte Maria.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons