Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget giro, ingen tour för Marcus

Annons

uDet blir inger Giro d´Italia, det blir inte något Tour de France heller nästa år för VM-fyran Marcus Ljungqvist från Falun.

I alla fall inte som det ser ut just nu.

Marcus finns i alla fall inte med i de preliminära bruttotrupper som hans chef i nya stallet CSC redan tagit ut.

Trupper med fler cyklister än de som slutligt får åka, alltså.

Jens Voigt säger dock till Feltet.dk att han ser 14 man i laget som konkurrerar om de nio platserna till Tour de France, och där ingår Marcus Ljungqvist.

Vidare säger Voigt att ingen, förutom då Basso, kan känna sig säker på att bli uttagen.

Och mycket hinner förstås hända på ett halvår.

Just nu befinner sig Marcus tillsammans med de övriga i CSC-teamet på ett träningsläger vid Rönbjerg Feriecenter i Danmark. Han var inte anträffbar för en kommentar i går kväll.

Nyblivna fru Ljungqvist, Carina, som är med i Danmark, sa dock:

- Jag har också hört det. Som det pratas nu lutar det mest åt Spanien Runt för Marcus. Men i första hand räknar nog teamet med honom i vårens klassiker. Men mycket hinner nog hända innan det är klart för start i Girot och Touren.

Men att konkurrensen i CSC:s tourlag är tuff räcker det med att titta på de åkare som managern och ägaren Riis tagit ut för att förstå.

Den består av Kurt Asle Arvesen, Norge, Ivan Basso, Italien, Fabian Cancellara, Schweiz, Bobby Julich, USA, Giovanni Lombardi, Italien, Stuart O'Grady, Australien, Jacob Piil, Danmark, Carlos Sastre, Spanien, Frank Schlec, Luxemburg, Jens Voigt, Tyskland och David Zabriskie, USA.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons