Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget fusk i pingisen

Annons

uDet blir inga påföljder för de påstådda läggmatcherna i bordtennisens elitserie. Svenska bordtennisförbundets utredning visar att det inte finns någon grund för uppgifterna.

- Jag är besviken och tycker att förbundet har gjort det lite väl lätt för sig, säger BTK Enigs lagledare Kurt Persson till TT.

Svenska bordtennisförbundet gjorde en snabbutredning av de påstådda läggmatcherna i slutet av förra veckan.

Sent i tisdags kväll hade Svenska bordtennisförbundets styrelse möte och på onsdagsförmiddagen tillkännagavs beslutet - att det inte fanns bevis för att BTK Enigs nordkorean Jong Kyong-Chol medvetet skulle ha förlorat.

Svenska bordtennisförbundets ordförande Ingmar Nygren-Bonnier valde att göra sig oanträffbar på onsdagen. Jörgen Persson, kanslichef på pingisförbundet säger:

- Glädjande nog finns det inga grunder för att det handlar om läggmatcher. Det baserar vi på undersökningen - samtal med ledare och spelare i Enig och med åskådare plus att vi sett de aktuella matcherna. Det fanns inga konstigheter och det var en fullständigt enig styrelse som tog beslutet.

Uppgifterna om läggmatcher kom fram förra tisdagen, efter den sista omgången i elitserien. Chol hade då erkänt för lagkompisen Göran Wranå att han medvetet förlorat sina matcher i de två sista omgångarna.

Enligt Kurt Persson hotades Jong Kyong-Chol med att kastas ut ur landslaget och att han aldrig mer skulle få resa utanför Nordkorea om han inte förlorade medvetet. Allt för att Enig inte skulle hålla sig kvar i elitserien på Kalmar BTK:s bekostnad där stjärnan och landsmannen Kim Song-Hui spelar. Kalmar klättrade förbi Enig under de två sista omgångarna och får kvala sig kvar i elitserien. Enig degraderas till div I. TT

Mer läsning

Annons