Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget flyt för Sold-John

Annons

Men på lördagens etapp började det krångla. Med att par kilometer kvar vurpade John när han låg på rulle bakom totalledaren Gert Steegmans från Belgien.

Det här Johns första vurpa den här säsongen.

Tur i oturen var vurpan inträffade inom trekilometersgränsen före mål, vilket innebar att John fick samma tid som huvudklungan. Men han ramlade ner till en åttonde plats i sammandraget, och Tom Boonen övertog ledartröjan.

I går avslutades Tour de Picardie med en dubbeletapp. Den första på drygt nio mil och den andra på drygt åtta mil.

Och oturen höll i sig för Sollerökillen. Fyra mil från mål gick bakhjulet sönder, och John tappade värdefull tid och ramlade ner till en 14:e plats inför avslutningsetappen, 2.24 efter nye ledaren Janek Tombak, estländaren i Cofidis-stallet, men bara 28 sekunder upp till tredjeplatsen.

Men det där riktiga flytet ville inte infinna sig på avslutningsetappen.

Fyra man gick loss, och John kom inte med i den utbrytningen utan gick i mål i huvudklungan 30 sekunder efter segraren Damien Nazon från Frankrike.

- Med lite flyt hade det kunnat bli en topp 10-placering. Synd att jag blev kvar i huvudklungan, menar John som slutade som 15:e man totalt.

- Nu får jag ta nya tag. Vi har cuptävling i morgon (läs idag).

John kan ändå vara nöjd med inledningen på säsongen, där hans resultat verkligen visat att vill vara med i de stora sammanhangen, trots att han haft problem med ryggen. Ett problem som en specialist i Paris tycks ha fixat.

- Fysiskt känns det bra. Nu är det lite flyt jag behöver, avslutar John.

Om John kan känna sig nöjd, är det motsatta för Morakillen Nicklas Axelsson. Han har ännu inte kommit ut i de stora tävlingarna. Hans stall Universal Café har inte fått alla papper i ordning.

- Stallet har missat att man måste ha tre förstaårsproffs i laguppställningen. Jag hoppas att få köra i Bayern Rundfahrt 25 maj. Men jag vågar inte säga för mycket, säger Nicklas.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons