Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget EM för Tina

Annons

- Givetvis var det fruktansvärt tråkigt, när jag fick beskedet. Men samtidigt går det inte att gräva ner sig för det här. Det positiva med det är att det sporrar mig att satsa vidare och fortsätta utvecklas inom fotbollen, berättar Tina Heurlin och fortsätter:

- Jag hade väl lite på känn att inte bli uttagen. Det har väl gått lite upp och ner spelmässigt under våren, men samtidigt tycker jag att det fungerat formmässigt.

Tina betonar att hon kommer att sakna sina blågula landslagskompisar som nu får åka till EM-slutspelet i Schweiz. EM avgörs mellan den 11 till 23 juli. Och Sverige är ett av åtta deltagande lag.

Förbundskapten Calle Barrling, som lett F19-landslaget genom två kvalomgångar, ser givetvis fram mot slutspelet. Under resan fram till det har 26 tjejer varit en del av det blågula landslaget och när truppen spikades var det 18 som fick klartecken.

Och i denna trupp fick inte Tina Heurlin vara med, trots att hon spelat i båda kvalomgångarna.

- Vi får se. Det kan bli skador. Men det var ett väldigt svårt att val att ta ut 18 tjejer till slutspelet och Tina var mycket nära. En härlig idrottstjej. Hon har verk- ligen utvecklats som fotbolls- spelare och kommer att fortsätta utvecklas, säger Calle Barrling.

Tinas Ornäs har två matcher kvar innan ett månadslångt serieuppehåll infinner sig. Ett dubbelmöte med Vasalund/Essinge, med första matchen på fredag.

- Den matchen ser jag fram emot, säger Tina, som hoppas på en bra avslutning på vårsäsong för Ornäs i norrettan.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons