Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget efter- spel mot Abrahamsson

Annons

Det blir inget efterspel på Elias Abrahamssons vådliga tackling på Johan Westäng. En händelse som inträffade i lördagens match mellan Mora och Hammarby.

- Hur mycket vi än vill, så kan vi ändå inte att göra en anmälan till disciplinnämnden, säger MIK:s klubbdirektör Jan Simons.

Det var i mitten på andra perioden, som MIK-backen Johan Westäng segnade ner till isen efter att Hammarbyspelaren Elias Abrahamsson vårdslöst crosscheckat honom.

Abrahamssons klubba ska enligt uppgift gått av och Westäng fick ledas av planen. Men domaren Robert Lahti, från Västerås, såg inte händelsen och det blev inte ens två minuter för attacken som gjorde att den 25-årige Morabacken inte kan spela något mer i kvalserien.

Jan Simons själv har inte sett videon från matchen, men berättar att Moratränarna Harald Lückner och Mikael Westerling tagit del av materialet från Hammarbymatchen.

Och efter att ha studerat videon, har Mora IK beslutat att inte göra någon anmälan.

- Det går ej att påvisa att syftet är att skada. Det var en väl maskerad ojusthet som tar väldigt olyckligt, säger Simons.

Westäng drabbades av en fraktur i ländryggen. Han har spelat färdigt för säsongen, men enligt MIK:s läkare, Thomas Marnéus, kommer inte Johan att få några men av skadan.

"Gabbe" kvar

i Södertälje

u Södertälje SK fortsätter med lagbygget inför kommande säsong.

I går meddelade klubben att man kontrakterat Borlängegrabben Gabriel Karlsson för de två kommande säsongerna.

- Jag tror stenhårt på att säsongen 2004/2005 kommer att bli Gabriels stora genombrott, säger Mats Hallin, sportchef i SSK.

Weinstock lämnar Norge

u Ishockeytränaren Ulf Weinstock lämnar Norge och klubben Frisk-Asker.

- Det har ingenting att göra med turbulensen som varit i Frisk i år. Jag har hela tiden haft en bra dialog med klubben, säger han.

Weinstock, som tidigare bland annat tränat Linköping, slutar därmed efter bara en säsong. Han kommer dock att leda träningen i Norge fram till och med 31 maj. (TT-NTB)

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons