Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget avancemang för Sverige

/

Annons

- Jag gjorde mitt näst bästa lopp i karriären på 100 m och tog mina poäng här, så jag har gjort vad jag kunnat, berättade Susanna Kallur för TT och medgav också att hon inte var helt nöjd med tiden på 100 m häck.

- Jag kunde ha sprungit snabbare. Men ibland har man inte det där lilla extra, jag kände redan på förmiddagen att det var en sån dag, säger hon.

Susanna Kallur tog som sagt en väntat klar seger på damernas 100 m häck med tiden 12,92. Tvåan, irländskan Derval O'Rourke, sprang på 13 blankt. Dagen innan sprang hon i mål på en bronsplats på 100 meter och tiden blev fina 11,36. Sex hundrardelar från hennes bästa tid på distansen.?

För Jenny tycktes som hon var bra med i sitt lopp på 200 meter under gårdagen. Hon var med bra redan från starten och avancerade även något under upploppet. Hon korsade mållinjen på sin bästa tid, 23,78, på 200 meter för i år. Tiden räckte till en fjärde plats och segrare på distansen blev brittiskan Joice Maduaka med tiden 23,31.?

Lördagens tävling blev lite av en akilleshäl för både dam-och herrsidan under helgens tävlingar i finska Vasa. De svenska lagen ryckte dock upp sig under avslutningsdagen och kunde avancera i den totala lagtabellen. Sanna var en av dem som bidrog med segerpoäng. Men för damerna räckte det bara till en andra plats och inget avancemang till Europacupens första division. Segrare på damsidan blev Storbritannien som skrapade ihop 131 poäng och vann med 21 tillgodo på tvåan.

För de blågula herrarna var de riktigt nära att ta första platsen, vilket hade inneburit uppflyttning från division 1. Endast fyra poäng skilde till slut upp till segrade Spanien som vann med 111 poäng. En av herrsegrarna var Christian Olsson, som tangerade sitt årsbästa när han vann trestegstävlingen på 17,33 m.

Mer läsning

Annons