Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen VM-biljett till Fredrik

Annons

Nej, Falun-Borlänges Fredrik Östberg försatte sin chans i sprintvärldscupens tävling i Reit im Winkl i går. Han slutade tolva. I stället blev det Jörgen Brink som fick sista platsen i sprint-VM-laget.

Fredrik började dock bra i sin kvartsfinal.

- Vi var två svenskar och två tyskar i heatet, berättar Fredrik. Jag drog första varvet av två. Men sedan kom Tobias Angerer och passerade mig. Peter Larsson försökte hänga på, och körde över mina skidor så vi trasslade in oss i varandra. Det gjorde att både Angerer och Axel Teichmann fick en lucka, och den kunde vi aldrig hämta in.

Det innebär att Jörgen Brink, som i går kom tvåa efter italienaren Cristian Zorzi, kommer att ingå som ordinarie i både "sprintlandslaget" och skidlandslaget vid VM.

Den tillåtna truppen på tio man fylls med nio skidåkare.

- Anders Högberg får den tionde och sista VM-biljetten till Val di Fiemme och blir sprintreserv på plats i Italien, säger förbundskaptenen Per-Erik "Peken" Rönnestrand.

Detta trots att Anders Högberg bara hamnade på 15:e plats i gårdagens tävling.

- Som helhet har jag gjort bedömningen att Anders Högberg varit snäppet bättre än Björn Lind och Fredrik Östberg, menar "Peken" som förklaring.

Och Fredrik håller med.

- Det är inget att snacka om, säger han. Ser man över hela säsongen har Anders varit betydligt jämnare, och uttagningen är rätt.

Fredriks chans, som reserv till skidlandslaget på hemmaplan, att få åka VM är nu att någon i skidlandslaget snabbt blir sjuk.

- Men chansen är nog inte stor. Och jag hade nog inte heller räknat med att jag skulle bli uttagen i sprinttruppen, så jag är inte så besviken.

Den enda svensk som inte tog sig vidare från kvalet var faktiskt Fredriks broder Mikael Östberg, som bara hade 24:e bästa tiden.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons