Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vila för Vacchi

Annons

Det var ett nederlagstippat svenskt längdskidlandslaget som kom till OS-tävlingarna i Pragelato.

Men så smällde längdskidåkarna till med två snabba OS-guld på samma dag. En dröminsats, som sedan följdes upp av en imponerande svensk daminsats i stafetten och med brons i herrstafetten.

Det innebär att få svenska pressattachéer i detta OS har det lika hektiskt som Robert Vacchi.

I takt med framfångarna har medie- intresset ökat när det gäller de svenska längdskidåkarna.

Det är som Roberto fungerar som en länk mellan media och åkare. Han ska se till att förena medias och åkarnas intressen så att båda parter blir nöjda.

- Det är inte alltid så lätt, men hittills har det gått över förväntan, säger Roberto och fortsätter:

- Jag kom in väldigt sent i det svenska laget. Innan dess hade jag en bild av de aktivas personligheter och hur ett sam-arbete med dem skulle fungera. Nu har det gått väldigt bra. Jag är väldigt nöjd.

Här måste vi göra ett avbrott i intervjun. Det är en fotograf som har några önskemål om en bild, som Roberto måste vara på plats för att lösa.

Medan vi väntar på att han ska komma tillbaka kan vi berätta att han är född i Sverige, men som nioåring flyttade han till familjens hemby, Fiumaretta, som ligger vid kusten i nordvästra Italien.

Det var under de tre år, som Roberto bodde där, han lärde sig italienska samt landets seder och bruk. Det var också där som han cyklade eftersom alla andra grabbar ville cykla.

Därefter har Roberto haft en stor för-kärlek till cykelsporten.

Men det var i samband med att han blev speaker i Svenska Skidspelen, som han kom i kontakt med skidsporten.

Och nu är han alltså pressattaché i svenska längdskidlandslaget.

Han bor i Borlänge tillsammans med sin familj, som består av hustrun Veronica samt barnen Michel, Anna och Lisa.

- Det jobbigaste med detta OS är att vara från familjen, är det första Roberto säger när Roberto kommer tillbaka från sin brandkårsutryckning.

Han fortsätter:

- Men jag trivs med uppdraget. Jag kommer att jobba med landslaget även under världscuptävlingarna i Dalarna. Sedan får vi se hur det kommer att bli kommande säsonger. Här har familjen mycket att säga till om. Jag vill inte vara borta för mycket med tanke på att jag också har många resor i samband med cykeluppdragen.

Men här i Pragelato har Roberto verk-ligen fått göra själ för traktamentet.

- Visst har det varit mycket jobb. Men samtidigt var det helt otroligt roligt eftersom det gått bra för åkarna.

- Speciellt där de båda gulden kom. Då handlade det alltifrån att ordna med presskonferenser och fotostunder till att se till så att åkarna kom upp på morgonen dagen efter till nyhetsmorgon i TV 4. Då var det oavbrutet arbete i 24 timmar, säger Roberto, vars cykelbevakning drar i gång på allvar direkt efter världscup-tävlingarna i Borlänge.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons