Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vacker syn

Annons

Ett par timmar senare genomgick Hans en grundlig läkarundersökning på Sofiahemmet.

- Det blev ganska positiva besked, berättar Hans själv då vi når honom via telefon, strax efter att han kommit ut från läkarbesöket.

Det är otäcka bilder som gång på gång visats i tv. Det var i Val dÕIseres störtlopp i lördags som Hans Olsson helt tappade kontrollen och föll handlöst i backen. Medvetslös och med ansiktet mot snön kanade Moraåkaren en bra bit innan det tog stopp.

Den vådliga färden innebar att Hans ådrog sig andra gradens brännskador i ansiktet och han döljer en del av det sargade huvudet med en halsduk.

- Jag ser ut som f-n själv i ansiktet, säger han.

Han var ändå vid gott mod då han kom till Arlanda och humöret steg än mer efter läkarundersökningen.

- Det är inte så bra att åka med ansiktet mot snön, skojar Hans.

- De har röntgat nacken och den var okej. Det är dock svårt att säga hur pass allvarlig hjärnskakningen är. Men bara en halvminut efter kraschen så var Norges tränare Ulf Emilsson framme vid hos mig. Han ställde några frågor till mig och jag ska ha svarat rätt, men det är inget som jag minns. Det jag minns lite är att någon står lutad över mig.

Trots den svåra kraschen hoppas Hans kunna vara med i VM i Åre, som startar nästa helg.

-Beslut tar jag nära VM och det görs i samråd med läkare.

Det kan låta väl optimistiskt att prata VM efter det som hänt, men Olsson säger samtidigt att han inte tänker riskera något.

- Råkar man ut för en ny krasch så kan det ge men för livet och det tänker jag inte riskera. Jag har en finsk kompis som kraschade och ådrog sig hjärnskakning. Han kände sig i bra form och började åka för tidigt. Han kraschade igen och har tvingats sluta och nu dras han med kronisk huvudvärk.

Pappa Anders säger att han väntat på det här.

- Vi visste om att förr eller senare blir det en krasch, frågan är bara hur allvarlig. Nu hade han ändå ganska tur, det hade ju kunnat sluta värre. Störtlopp är farligt och livet hänger på en skör tråd, konstaterar Anders.

I dag ska Hans träffa en plastikkirurg, som ska göra en koll av det sargade ansiktet.

- När jag ändå är dit ska jag höra om han kan sätta dit lite fler magrutor på mig, skämtar en trots allt skojfrisk Hans Olsson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons