Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen snötillverkning i Hemus

Annons

- Vi har för länge sedan beställt 10 000 kubikmeter snö, men det måste ha blivit något missförstånd på vägen, säger Kjell Johansson på Vasaloppet.

Kjell Johansson har den otacksamma uppgiften att fixa snön till skidspåren. Det är där snötillverkningen i Hemus är väldigt värdefull.

- Varje år beställer vi snö och därför är det upprörande att det blivit en miss i kommunikationerna. Det oavsett vem som missat, säger Kjell Johansson.

I Hemus har därför snökanonerna stått overksamma när den stränga kylan varade. Nu när det är blidväder är det för varmt att köra dem.

- I tisdags ringde jag Vasaloppet och frågade om de inte skulle ha någon snö, så nu först har vi en beställning och ska inleda tillverkningen, säger Bengt Nordin.

Från Vasaloppets sida menar man att snön är beställd i tid och att man är förvånad över att inte den köldknäpp som varit bättre utnyttjats.

- Om nu kommunen menar att man inte fått någon beställning så kan man ju undra varför de inte hörde av sig. Varje år beställer vi snö och de borde ha insett att så är fallet även i år, säger Kjell.

Nu hoppas Vasaloppet att det inte ska spela någon roll. Snön ska förhoppningsvis falla i rikliga mängder och kyla ska komma så snö kan tillverkas.

- Som det ser ut just nu längs spåret så är det riktigt bra med ordentligt packade spår, säger Kjell Johansson.

- Men visst hade det känts skönt om det redan nu funnits ett berg på 10 000 kubikmeter vid Hemus.

Vasaloppet betalar för övrigt för den snö som kommunen tillverkar.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons