Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen snö i Vasaloppsspåren - tävlingsledningen oroad

Annons

Om sex veckor inleds vasaloppsveckan, som avslutas med själva vasaloppet den 4 mars. Men det finns inte en meter skidspår mellan Sälen och Mora.

-Läget är sämre nu än inför Vasaloppsveckan 2005 då vi fick skotta ihop 85 av de 90 kilometrarna, säger banchefen Kjell Johansson.

-Situationen är den sämsta tänkbara. Det finns ingen natursnö alls i vår region, vi saknar kyla och har på grund av mildvädret inte kunnat producera en enda kubikmeter kanonsnö. Dessutom finns det ingen tjäle alls i marken, vilket gör det hela ännu mera komplicerat.

2005 kom kylan till slut. Och med hjälp av hundratals frivilliga och halva åkerinäringen i Ovansiljan-området kördes och skottades natur- och konstsnö ända fram till starten av vasaloppsveckan. Notan slutade på 12,6 miljoner kronor.

-Vi är redo att göra vårt yttersta igen. Beredskapen finns och förr eller senare lär vi väl åtminstone få lite kyla. Tyvärr kan vi inte rå över vädrets makter. Det vi upplever nu är extremt även i Vasaloppets historia, säger Rolf Hammar.

(TT)

Mer läsning

Annons