Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ska få fördel

Annons

Nu får Emil Wingstedt lugnande besked.

  Ingen orienterare kommer att få någon fördel av att ha vistats Idre.

– Jag har full förståelse för Emil Wingstedt om han avstår från start i World Cup-tävlingen i Idre om han anser att han kan terrängen för väl, säger Idres tävlingsledare Olle Westblad. Men jag tror jag törs lova att han inte har någon nytta av sina kunskaper på den tremilabana vi kommer att lägga – och på slutet kommer han dessutom att vara så slut om han startar, att han heller inte orkar bry sig.

Olle Westblad har följt debatten om landslagslägret i Idre och risken för beträdande av förbjudet tävlingsområde med en viss förundran.

– Svenska landslaget har noga tagit reda på var man får hålla till, och sedan respekterat de reglerna, säger han. Då är jag mera fundersam över vissa utländska orienterare som varit här, och över huvud tagit inte alls tagit reda på var man får och inte får beträda.

Debatten om orienteringsformen – en ultralång, rak orientering med masstart – kommenterar Olle gärna också.

– Det är inte vi som bestämt tävlingsformen, säger han. Det är internationella orienteringsförbundet (IOF) som beställer vilka tävlingar de vill ha, och reglerna för dem. Och de har beställt en ultralång, rak orientering med masstart. Så vi har bara att verkställa. Men jag tror att det blir en betydligt mera krävande bana än många av de aktiva tror. Jag är långt ifrån säker på att det kommer att bli någon ”följa John”- tävling. Det kommer att finnas många olika vägval, som är långt ifrån självklara.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons