Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen segerskål för Goop

Annons

Enda stoet i sjuhästarsfältet gav således sina manliga konkurrenter på tafsen. Eli Sea gjorde det efter en patenterad "Kihlströmssmygare".

Örjan smög i det längsta med som tredje häst i andraspår. Ut ur sista kurvan kom attacken i fjärdespår och Eli Seas vassa slutspurt överraskade Herr Jägermeisters kusk, Olle Goop, törs vi lova. Liksom Herr Jägermeister som var chanslös att svara, trots att det fanns krafter sparade.

Det här luktade lite bortkörning, Olle?

- Hade jag ryckt undan ut ur sista kurvan hade jag också blivit idiotförklarad, eftersom jag då hade släppt ut Lindbloms häst (Confess Arnie) från vår rygg, förklarade Olle Goop och fortsätter:

- Herr Jägermeister fick öppna tufft för att nå ledningen, det kostade nog för mycket. Jag tycker att han gjorde en bra prestation och att jag själv inte gjorde bort mig som kusk.

Tungt för Olle var det hur som helst, som nog gärna hade velat segerdefilera inför storpubliken på sin forna hemmabana.

Samtidigt ett underbetyg, även till övriga konkurrenter, eftersom ingen hade förmåga att sätta Eli Sea på plats. Sexårsstoet tillhör ändå inte övre klassens skikt av våra topphästar, om vi får säga så.

Både Herr Jägermeister, Confess Arnie och för all del även Colour August, är normalt klasser bättre än Eli Sea. Segertiden blygsamma 14,1, och förstaprisets 80 000 kronor lär säkert glädja hästens ägare mer.

Och att midsommardagen inte var Olle Goops dag, det håller nog alla med om. Inte en seger på tio starter, förvånar även en sann Olle Goop-fan.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons