Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen seger för Sebastian Hohenthal den här helgen heller

Annons

I helgen körde Moraföraren Sebastian Hohenthal två tävlingar i Formel Ford-serien.

Men den första segern låter vänta på sig.

På lördagen var Sebastian tvåa i tidskvalet.

Men han fick en dålig start när det var dags att köra om poängen. Från sin andraplats kom Sebastian i väg dåligt. Ett tag var han nere på en sjätteplats.

Men Sebastian och hans team verkar ha fått bra ordning på bilen. Från sjätteplatsen körde Sebastian upp sig till en andra plats.

- Det var en rolig uppkörning, men man vill ju vinna. Det positiva är att vi fått bra fart på bilen. Men starter måste jag träna, säger Sebastian.

I går var det ny tävling. Nu kom Sebastian i väg bättre. Han behöll sin tredje position och körde upp sig till en andra plats.

Då fick han besked att skulle straffas med ett så kallat stop and go, vilket innebär att han måste köra genom depån. En körning som tar 30-40 sekunder.

- Efter det var ju dagen förstörd, och jag förstod inte varför jag straffats. De påstod att jag skulle ha kört på en annan bil, men det hade jag inte gjort. Det fanns inget märke på min bil eller hans. Och han sa också att jag inte varit på honom. Domarna måste ha fått det hela om bakfoten, säger Sebastian.

Nästa tävling i Formel Ford körs på Gälleråsbanan i Karlskoga om två veckor.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons