Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ringrost för Winqvist

Annons

Tobias Winqvist/Round Midnight vann lördagens 1.20-hoppning. I klassen 1.25 blev det en andraplats, två toppresultat som bidrog till en sammanlagd meetingprisledning inför sista klasshoppningen på 1.40.

Det blev en spännande väntan vid ringside för Tobias i avvaktan på konkurrenternas förehavanden. Västerås RS:s Michelle Lennings på Cyratez var tvingad att vinna klassen för att ta sig förbi Winqvist i sammandraget. En bedrift hon genomförde.

- Michelle vann i alla fall högsta klassen och då var det rättvist att hon även vann meetingpriset, sa Tobias Winqvist diplomatiskt, innan han fortsatte:

- Jag är ändå nöjd, då jag inte hade så höga förväntningar före.

Nöjd med tävlingarna var även tävlingsledaren Totta Wikström.

- Tävlingen har vuxit varje år och i år hade vi tävlande från i stort sett hela mellansverige. Totalt har vi haft 250 hästar som tävlat i elva klasser från 1.10 till 1.40-hoppning, sa Totta Wikström och sken i kapp med solen.

Arrangören bjöd även den stora publiken på en nyhet. Lördagens nyinstiftade showklass, som omfattade fem kombinationer med succesiv höjning, blev en spännande tillställning helt i publikens smak. Segrade gjorde skickliga Pia Eriksson på hästen Rölleka, Syd Nerike Ridklubb.

Falu Ryttarsällskaps Sara Jonsson var andra dalaryttare att hem-föra en klasseger. Detta när Sara triumferade i fredagens 1.10-hoppning tillsammans med Bacardi.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons