Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen riktig glöd

Annons

- Nej, vi kom inte upp i max. Det kändes som om vi hade mer att komma med. Nu räckte spelet till ändå för seger, konstaterade tränaren Per Eriksson.

På en gång ska konstateras att det blev en välspelad och bra division 1-match. Detta tack vare att Bromma gjorde så bra motstånd. Laget var duktigt i försvarsspelet som grundlades via effektiva block. Det gjorde att Säter verkligen fick lov att slita för poängen.

-Det kändes som om vi fick lov att anfalla tre gånger för att ta en poäng.

Säter fick ingen ordning på de egna blocken i det första setet då laget också slarvade med serven. Trots det blev det seger när koncentrationen höjdes i de avgörande bollarna. Då var det främst Clas Mårtensson som gick in och avgjorde.

I det andra hamnade hemmalaget snabbt i underläge, ett par gånger var det så stort som sex bollar. Setet innehöll flera riktigt långa bolldueller och för det mesta var det gästerna som vann dem, tack vare ett större tålamod.

Säter närmades sig poängmässigt mot slutet av setet men Bromma kunde säkert hålla undan till setvinst.

I det tredje tog Säter kommandot i mitten av setet och likadant var det i det avslutande setet. Där ledde Bromma med några bollar i inledningen på setet och också med 18-17. Men sedan var gästerna aldrig närmare Säter än 20-20.

Roger Kalliomäki var Säters stabilaste anfallspelare. Övriga har mer att ge.

I och med segern i lördags behöll Säter tredjeplatsen i tabellen. Efter nyår väntar fortsättningsserien med spel mot trean, fyran femman och sexan från den östra division1-serien.

@>

SÄTER-BROMMA B 3-1 (25-23, 21-25, 25-18, 25-21)

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons