Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen repris för Sofia

Annons

Den 21-årige Rättvikstjejen var först i mål i fjol. Då i IK Jarls dräkt. Till den här säsongen bytte hon klubb till IFK Mora och målet var att vinna på sin nya hemmaplan.

Men direkt efter start i Oxberg fick Sofia problem. Helt oförklarligt ramlade Moraåkerskan vilket naturligtvis inte var någon önskestart för henne.

- Det var ingen som jag hakade i, utan det var jag själv som fipplade till det, säger hon om vurpan.

I stället för att vara med från början, tvingades Sofia börja jaga direkt.

- Jag tappade position, men gjorde allt för att komma ikapp. Men i Oxbergbacken, som kommer redan efter 500 meter, kändes det tufft och det tog mycket krafter att försöka ta igen försprånget som täten fick.

En envis Bleckur gjorde allt för att komma ifatt tätgruppen som kom loss tidigt. Men det såg mörkt ut och ett tag var hon hela 45 sekunder efter.

- Det var samma avstånd länge, men jag försökte att inte ge upp, berättar Sofia.

Och till slut fick Bleckur utdelning på sitt slit. Med cirka sju kilometer kvar av den tre mil långa sträckan var Moraåkerskan ikapp. Men jakten på de sju som låg i tätklungan kostade mycket. Allt för mycket.

- Jag var rejält trött då jag kom ifatt de andra. Jag försökte vila lite, men kände mig inte alls lika pigg vid Moraparken som i fjol.

Sofia kunde inte svara då trion Elin Ek, Maria Rydqvist och Emelie Öhrstig drog upp spurten, men hon kämpade sig till en fjärdeplats.

- Jag tog ju i alla fall några i klungan så jag är väldigt nöjd med loppet.

Även tvåan och trean var mycket nöjda.

- Det är så mycket glädje med Tjejvasan, så jag har länge haft tankarna på att vara med här. Målet var att köra hårt, men min taktik höll inte och jag hade fullt upp med att hänga med, säger tvåan Rydqvist.

Liksom segraren Elin Ek bestämde OS-resenären Emelie Öhrstig sig sent för att ställa upp i Tjejvasan.

- Det var sagt att sprintgänget skulle åka hem på måndag (läs i dag). Men nu när det blev att vi åkte hem tidigare än planerat från Turin, så bestämde jag mig för att ställa upp här. Visst hade jag som mål att vinna, men jag är ändå nöjd med min tredje-plats, sa Emelie som kunde glädja sig åt två spurtpriser à 5 000 kronor.

Till sist kan vi nämna att IFK Mora SK tog hem lagpriset med Östersund på andra plats. Mora visade vilken stor dambredd de har då skidklubben även belade såväl tredje- som fjärde plats.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons