Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen panik i Slätta

Annons

- Det här var definitivt inte vad jag hade räknat med, säger Enström.

Men Slättas sportchef tillägger bestämt:

- I nuläget har vi fullt förtroende för Janne Ferner och den övriga lagledningen.

Enström avfärdar alltså alla tankar på ett eventuellt tränarbyte.

- Det är inget för oss. Vi är inte klubben som har resurser att köpa in någon gammal tränare som råkar gå sysslolös och hoppas det ska vända. Är det en lösning för andra så är det inte det för oss.

Däremot utesluter inte Enström en framtida förstärkning på ledarsidan likt den förra hösten då Patrick Englund fanns med i bakgrunden för att ge råd och stötta.

- En sådan förstärkning är i så fall mer aktuell. Men några kontakter med exempelvis Patrick har absolut inte tagits ännu.

Enström kan dock inte dölja sin besvikelse efter inledningen med bara två poäng och ett enda gjort mål trots ett förhållandevis enkelt inledningsprogram. Bara en poäng på hemmaplan dessutom.

- Men det går inte att peka på någon enstaka enkel förklaring. Det handlar mycket om psykologi, säger Slättas sportchef.

Någon jakt på spelarförstärkningar är inte heller aktuell.

- Nej, vi har inte resurser för oss. Visserligen kommer Jesper Lott till oss så småningom. Men det är en ung, på den här nivån oprövad spelare och han ska få komma utan att känna någon press.

- Ingen kan begära att en 19-åring ska kunna komma in och förändra. Det ansvaret måste alla dela.

Ansvar är ett av Enströms nyckelord för Slättas vändning.

- Att alla tar sitt ansvar och så lite medgång. Med tanke på hur spelet periodvis såg ut i lördags behövs det nog inte så mycket, siar Slättas sportchef.

Men noll segrar, ett mål, två poäng och jumboplats i serien efter fem omgångar var defintivt inte vad han trodde för en månad sedan...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons