Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lycka för Dickfors i Saxviken

Annons

Första dagen vid racerbåtstävlingen Faleij Trophy i Mora blev en riktig mardröm för de två deltagande Dickfors kusinerna Lars och Johan. De tävlar båda för Ruskprickarna i Falun. Redan i heat ett för F-500 blev det tvärstopp för Lars racerbåt, när han vid första bojen kolliderade med en tjeckisk båt. Lars röda racerbåt slog runt och i samma veva blev han överkörd av italienaren Mauro Bacchis rusande båt.

- Jag blev lite omtumlad och blåslagen, men var oskadd i övrigt. Min version var att jag blev påkörd efter starten och det tråkiga är att motorn rasade helt efter incidenten, säger Lars Dickfors, och fortsätter:

- Därmed är min säsong över. Motorn måste rivas ner och vi måste gå igenom den. Förmodligen har vevaxeln blivit sned. Det som känns både bittert och trist, med tanke på att jag kände mig i form och hade en femte plats totalt i F-500 sen tidigare VM-deltävlingar.

För kusinen Johan Dickfors i klassen F-250 avslutades lördagen i samma mörka moln som för Lars. I heat 1 missade han något i starten, men arbetade sig ikapp täten under heatets åtta varv och slutade på en fjärde plats. Andra heatet var han vassare i starten och var tvåa under några varv, innan hans motor rasade och han tvingades bryta.

- Trist, men det är sånt som händer. Jag räknar med att vara med även under avslutningsdagen, berättade Johan, fullt sysselsatt med att få ordning på sin motor under lördagseftermiddagen.

Men söndagen blev lika mörk för Johan. I heat 3 tog han sig dock i mål på en femte plats och i det sista fjärde heatet rasade hans motor återigen.

- Växelhuset gick sönder i heat tre, men jag lyckades ta mig i mål och i heat 4 var det återigen motor ras. Det är bara att bita ihop och komma igen, säger Johan, som låg på en nionde plats sammanlagt i EM F-250 efter en körd deltävling innan tävlingen i Mora.

Trots kusinerna Dickfors problem under helgen, så var Orsabon Olle Björkman, Mora racerbåtsklubb, ett piggt inslag i klassen OSY Modified under helgens tävlingar i Saxviken. Under lördagen krigade han till sig en brons och silverplats i heat 1, respektive heat 2. Under söndagen blev det återigen en silverplats i heat 3 och i det avslutande heatet fick han motorproblem och fick bryta.

- Det har trots allt gått hyfsat i helgen. Fick problem med en propeller i sista heatet, annars har det fungerat bra, säger Olle Björkman, som är med och slåss om totalsegern i sin klassen. Den fjärde och sista deltävlingen körs i Nora till helgen.

Vasse litauern Tomas Cesnes blev lite av Olles överman i helgens tävlingar. Han vann tre av fyra heat i Saxviken.

Och helgens dominant var utan tvekan italienaren Tiziano Trombetta i klassen F-500. Med övertygande kraft segrade han i klassens alla heat. En som också trivdes i Saxvikens vatten var polacken Henryk Synoracki i klassen F-250. Han blev deltävlingssegrare i klassen och får därmed mottaga ett vandringspris som är intecknat i Gunnar Faleijs namn.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons