Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lösning ännu

Annons

Göran Bergort, som fick hoppa in och ta ansvaret under fortsättningen av förra veckan, hade en pratstund med klubbledningen i går men har i nuläget inte sträckt sig längre än till att leda träningspassen även den här veckan.

- Jag lade fram de problem jag ser i den dubbelroll jag har just nu.

- Dels som spelare alltså, dels som tränare. En sådan uppgift är i princip omöjlig att klara. Inte minst som jag har ett heltidsarbete att sköta vid sidan om fotbollen också, säger Bergort själv.

Vad han däremot skulle kunna acceptera, är en del i en rollfördelning där andra sköter vissa uppgifter, som normalt ligger på en tränare.

- Man skulle kunna säga att efter samtalen under måndagen är vi en bit på väg mot en lösning.

- Men det är flera pusselbitar som måste passa in och de har klubben lovat försöka lösa snarast, förklarar Göran.

Någon tanke på att sluta spela för att kunna sköta tränarrollen fullt och fast, har inte 36-åringen.

- Inte i dag i alla fall. Hur det blir någon gång i framtiden vet man inte. Jag är i alla fall inte helt främmande för en roll inom fotbollen, även efter den aktiva tiden, säger Göran.

Som i bakfickan har grundutbildningen, steg 1 och 2.

- Jag kommer, vad som än händer, att hålla i träningen den här veckan.

- Under den viktiga bortamatchen mot Friska Viljor till helgen är det sedan tänkt att klubbens Tipselittränare Janne Mian ska hjälpa till. Fram till dess hoppas jag vi ska ha hittat en permanent lösning när det gäller fortsättningen av säsongen, säger Bergort.

Brageledningen hoppas också att frågan ska få en snar lösning.

- Vi har en del frågor som måste lösas under tisdagen, säger ordförande Peter Evertsson.

- Det rör bland annat Janne Mians roll i det hela.

Mian är avlönad av förbundet i sin egenskap av Tipselittränare och i statuterna för det ingår att han inte får ta sig an någon annan roll än den som tränare för klubbens elitungdomar.

- Vi får se om vi kommer till skott under tisdagen. Vad det utmynnar i för lösning återstår att se. Det finns några varianter i frågan, säger Peter Evertsson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons