Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kunde hota syskonen Kostelic

Annons

Men ingen kunde rubba VM-drottningen Janica Kostelic.

Kostelic tog sitt andra VM-guld i St Moritz, det första var i kombinationen, och hon vann slalomtävlingen med 63 hundradelar före Marlies Schild och 91 före Nicole Hosp, båda från Österrike.

Pärson var 1,03 efter Kostelic och Ottosson 1,39.

Kostelic och Pärson har varit överlägsna i slalom i vinter - ingen annan än de två har vunnit. Och om inte Anja gjort två misstag i det första åket i VM erkände till och med Kostelic att svenskan skulle ha vunnit tävlingen. För i det andra åket hängde ingen med henne. Pärson var 57 hundradelar före Kostelic .

Om Anja Pärson var lite besviken för fjärdeplatsen, så var Anna Ottosson desto gladare för sin femte plats.

Lillasyster Janica gjorde det i lördags. På söndagen slog storebror till med en ny slalomseger.

Under den avslutande dagen av alpina VM vann kroaten Ivica Kostelic före schweizaren Silvan Zurbriggen i St Moritz. Italienaren Giorgio Rocca kom trea.

För svensk del blev det tre placeringar bland de 20 främsta. Markus Larsson, tia, Martin Hansson tolva och Johan Brolenius slutade på en 18:e plats.

Hansson körde upp sig från 23:e till tolfte plats och hade femte bästa tid i det andra åket.

- Det känns löjligt att säga att man är nöjd med en tolfte plats i VM, men med tanke på vad jag gjort för resultat de senaste åren så har jag gjort vad man kan kräva av mig. Tiden i andra åket visar att jag är väldigt nära de bästa, så kan jag bara komma in i första startgrupp igen kan jag göra resultat, säger Hansson.

Det var fyra år sedan han hade placeringar bättre än på söndagen. Hanssons knäskada har hållit honom borta från toppen sedan dess. (TT)

TT

Mer läsning

Annons