Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen final för Falu BS

Annons

- Klart det känns bittert, vi hade två stolpskott precis i slutet av matchen, men tjejerna har gjort kanonbra ifrån sig ändå, säger Janne Backlund.

Men tränaren i Falu BS F17-lag kan i alla fall glädja sig åt att Viktoria Erikols, Tina Heurlin och Liza Backlund för några dagar sedan blev uttagna till flicklandslaget.

- Och det är fler av våra tjejer som är precis utanför. Det ser verkligen bra ut inför framtiden, säger Janne Backlund.

I semifinalen mot Bälinge tog Falu BS ledningen, Bälinge gick om och förbi och i slutet av matchen, när det stod 3-2 till Bälinge tog BS ut målvakten och lyckades kvittera. Men i straffläggningen var det BS som drog nitlotten.

- Klart vi är besvikna. Vi hade siktat på final. Det hade lika gärna kunnat vara vi som var på plan nu, säger Anna Nykvist, som tillsammans med lagkamraterna Viktoria Erikols och Kristin Fors fick se finalen mellan Bälinge och Madesjö från läktaren.

Det var en jämn match de fick se mellan två viljestarka lag. Madesjös målvakt Tove Johansson fick rött kort efter att ha tagit ner Bälingeanfallaren i stället för bollen.

Malin Svensson fick kliva in som ersättare och gjorde bra ifrån sig. Malin Eriksson i Bälinge hade chans att göra 4-3 några sekunder från slutet, men brände ett friläge och det stod det klart att även finalen skulle avgöras på straffar. Bälinge gick vinnande även ur den fighten och SM-titeln var säkrad.

Om det var jämnt i F-17 finalen var det Brommapojkarna överlägsna i P-17 finalen - till en början. Stockholmslaget gick fram till 4-1 innan Göteborgslaget Häcken vaknade till liv.

Men sedan tog Häcken över och ledaren i Brommapojkarna, forne landslagsmannen Anders Limpar fick se hur hans lag tappade matchen. När slutsignalen ljöd var det dags för ännu en straffläggning.

En räddning av Häckenmålvakten Magnus Berglöv i andra straffomgången räckte för att laget skulle bli svenska mästare.

Brages P 15 pojkar hade ingen lyckad helg. Laget tog bara en poäng och blev sist i sin kvalgrupp.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons