Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen fara för O-ringen

Annons

För några dagar sedan utfärdade SMHI i samma område en vädervarning klass två med anledning av de kraftiga översvämningarna.

– Visst har vi haft det stressigt, men vi har ändå allt under kontroll, lugnar O-Ringens generalsekreterare Kjell Holmström.

Redan för sju år sedan började det långsiktiga arbetet med årets stora orienteringsfest - O-Ringen i Mjölby, som avgörs den 22-27 juli.

Sedan dess har arrangörerna jobbat hårt för att årets arrangemang ska bli så bra som möjligt.

För ett halvår sedan fick man dock ett rejält bakslag. Stormen Per fällde nämligen mängder med träd i skogarna där orienterarna om en dryg vecka ska tävla.

– Vi fick faktiskt ändra kartan lite grann. Några hyggen och släpstigar kom till, och så fick vi ändra på några tänkta kontroller, säger Kjell Holmström.

Och efter en tids längre regnande blev det för en vecka sedan kraftig översvämning i Svartån, som rinner rakt genom Mjölby.

Arrangörerna ser ändå hoppfullt på läget, trots att 14 000 orienterare snart kommer att anlända till staden.

– Just nu ser det faktiskt inte alls så farligt ut eftersom mycket vatten redan har sjunkit undan. Det enda problemet vi har är en gångbro över ån som alla ska passera vid de tre första etapperna. Men vi håller på att bygga ramper så att man ska kunna ta sig över, berättar Holmström.

Hittills har 11 057 löpare föranmält sig till O-Ringen.

Mer läsning

Annons