Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Anja i SM

/
  • Guldkandidater. De dalaåkare som har störst chans att ta SM-guld i slalom och storslalom är Theresse Borssén, Niklas Rainer, Martin Hansson och Hans Olsson.

Annons

Efter förra helgens världscupavslutning ska Anja enligt uppgift tagit semester. En lång och slitsam säsong är till ända och att ställa upp i SM är tydligen inget som lockar världsstjärnan från Tärnaby.

- Anja ska ha sagt att hon efter världscupavslutningen skulle "åka hem till Monaco och softa i 14 dar". Jag har inte fått något klart besked från förbundet, men det verkar inte som hon kommer till SM, tyvärr.

Förutom ovan nämnda avhopp kan Sundberg presentera starka startfält, både på herr- och damsidan.

- Ja, alla de andra svenska stjärnorna kommer. Dessutom är tre norska världscupåkare anmälda, så vi räknar med att det blir väldigt bra tävlingar.

Redan i dag, fredag, avgörs storslalomtävlingen. Där tror Sundberg att SM-guldet kommer att stå mellan det nya svenska stjärnskottet Matts Olsson och Borlänges Niklas Rainer.

- Oscar Andersson ser jag som en outsider, tippar Mats.

I damernas dito är Anna Ottosson klar favorit.

- Det här blir ju Annas sista stora tävling och hon vill nog göra bra ifrån sig i SM. Främsta konkurrenten är Maria Pietilä-Holmner.

Dagen efter körs slalomtävlingen och i Anjas frånvaro är Rättviks egen världsstjärna, Therese Borssén, storfavorit till guldet.

Desto mer öppet är det i herrklassen.

- Ja, där är det fem, tio tänkbara segerkandidater, menar Sundberg.

Markus Larsson, André Myhrer, Jens Byggmark och Anton Lahdenperä är de hetaste guldkandidaterna, enligt Mats. Som starka utmanare ser han Petter Bylund, Alexander Feinestam, Fredrik Nord och Per Rönnmark.

Dit räknas även IFK Moras Hans Olsson och inte minst arrangörsklubbens Martin Hansson, som liksom Anna Ottosson kanske kör sin sista stora tävling. Beslut ska tas i samband med SM har Hansson tidigare deklarerat.

- En riktig dark horse är Hans Olsson. Han har ju åkt bra i världscupens superkombination. Det är bära eller brista som gäller där och får Hans till två röjaråk kan det räcka långt.

- Herrarnas slalom är som sagt väldigt öppen. Det räcker med att ett par åker ur, så kan det helt plötsligt bli en väldigt rolig prispall, avrundar tävlingsledaren Mats Sundberg.

Mer läsning

Annons