Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingela litar på tjejerna

Annons

Ingela Söderlind är inte längre IBF Faluns målvakt. Men hon finns med i "kulisserna" igen, och tror oreserverat på sina gamla lagkamrater.

- Det är jättebra att Ingela ställer upp och stöttar tjejerna, säger IBF-tränaren Torsten Andersson.

- Hon är en verklig vitamininjektion. Glad, pigg och positiv.

Ingela fanns inte med i första kvartsfinalmötet med Karlstad. Matchen som resulterade i en tråkig förlust.

- Men jag har sett dem i de flesta andra matcherna på slutet. Och jag tycker tjejerna blir stabilare och mera harmoniska för varje match de spelar nu, säger Ingela.

- Jag har varit borta från spelet i ett år nu, men hjärtat finns kvar i Falun. Jag har lidit med dem när det varit turbulens runt laget, och som gammal IBF:are måste jag ställa upp och stötta när det blåser snålt.

Att göra comeback som spelare har hon dock inte några planer på.

- Fast jag brukar skämta med Katja Hinders och säga att jag har kläderna med om hon skulle stuka foten, säger Ingela och fnissar lite.

- Och visst - jag har spelat korpinnebandy hela vintern, så jag tror nog jag skulle kunna göra en hyfsad insats om jag blev tvungen att hoppa in.

Så fnissar hon igen!

- Jag skulle nog faktiskt kunna tänka mig att spela back också - bara jag fick vara med . . .

Skämt eller allvar - svårt att avgöra. Men det är inte som reservspelare Ingela är engagerad. Snarare som stöttepelare.

- Moraliskt stöd. Min styrka är den mentala delen. Och vi trivs mycket bra tillsammans, säger Ingela och blir allvarlig.

- Jag är helt övertygad om att Falun vinner på söndag. Jag tror på de här tjejerna. Karlstad borde inte vara något större problem. Våra tjejer spelar ett säkert, snabbt och omväxlande spel. Karlstad har ett helt annat spel. Långa bollar och två som fäktar på mål. Det borde inte vara något oöverstigligt hinder.

Ett hinder kan möjligen Ingelas företrädare i IBF Faluns mål - Malle Helmersson - vara. Karlstads målvakt har många landslagsmatcher bakom sig i karriären.

- Hon är kapabel och kompetent, säger Ingela. Men försvaret i övrigt är inte märkvärdigt. Och Malle börjar få dåligt psyke. Får man bara "hål på henne" så är hon inte lika bra.

Vad krävs för att Falun ska vinna?

- Ett normalt Faluspel. Det gör inget om Falun får några mål i baken till en början. Falun spelar faktiskt bättre under press, och kan komma tillbaka. Sedan gäller det speciellt för "Gabby" (Gabriella Ludvigsson), "Söder" (Maria Söderström) och Hannele Jansson att göra mål. Lyckas dom, drar de med sig de andra.

Vad kan bli Faluns fall?

- Ingenting, om de spelar som i torsdags. Men som gammal målvakt måste jag säga att det inte är någon höjdare om backarna börjar dribbla för mycket.

IBF Falun kommer till Karlstad med ordinarie lag - så när som på en punkt. Det är Caroline Persson som har halsproblem och, liksom i torsdags, blir utbytt mot Linda Söderberg.

Så räkna med att IBF inte räknar med att mötet i Sundstahallen ska bli säsongens sista match.

- Vi får väl se om det blir tre eller fyra matcher till, säger Torsten Andersson. Men just nu är det bara en match som vi fokuserar på - den mot Karlstad på söndag.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons