Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga segrar till MT-området i Skinnarcupen

Annons

Malungs IF:s P14-manskap kämpade sig obesegrade genom gruppspelet mot Ölme (2-1), Strömsberg (4-0) och Norrsundet/Hamrång (2-0).

Semin blev ett daladerby mot Brage som slutade med Mif-seger (2-1).

På finalplanen väntade Valbo och de blev tyvärr för svåra för minimiffarna. Men det var först efter straffar som Valbo segrade med knappa 5-4.

Brage vann bronsmatchen med 5-3 över Ölme och brageiten Nasuh Agirman tog hem skytteligan med sex mål.

P13 såg ett rent Värmlandsderby som final där Lysvik vann över Munkfors med 4-1. Mora förlorade bronsmatchen mot Skutskär med 3-6 men lagets Lars Spansk erövrade skyttekungstiteln med 13 baljor.

I F15 vann Ytterby och där förtjänar lagets Camilla Mårtensson att nämnas särskilt. På fem matcher dräpte hon in 21 pytsar (av Ytterbys totalt 33 gjorda mål) vilket var tre gånger så många mål som närmaste konkurrent om skyttedrottningstiteln mäktade.

S/S Lima lyckades kämpa sig till en bronsmatch som dock förlorades mot Tallåsen med 0-3.

I P12 vann Sandviken röd och i F13 Gimo. P10, F11 och P11deltog också i turneringen men där koras inga klass-segrare.

Skinnarcupen gick i år i regnets tecken, åtminstone inlednings- och avslutningsvis. Däremellan var det helt okej, men fredagens blöta tillställningar lär ingen glömma i första taget. Arrangörerna löste dock en del problem med att bussa ut lag till Öje och Jägra där några matcher spelades under inte fullt så intensivt strilande.

Alla 236 kamper gick också att genomföra men det var tämligen geggigt i slutfasen på sina håll. Att den populära invigningsparaden på fredagskvällen och prisutdelningen på söndagskvällen gick i liknande skval var snudd på stilenligt.

Lördagen och söndagsförmiddagen såg dock hyfsade förutsättningar och totalt sett blev ändå den 24:e Skinnarcupen den sedvanliga ungdomsfesten som inte ens regnet kunde släcka.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons