Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga masar i cuptoppen

Annons

u I helgen avslutades Dala rally cup och en summering visar att cupen inte handlar så mycket om dalaförare. Bland topp tre i de fem klasserna finns bara en förare från Dalarna, Per-Olof Gruhs, Vansbro MK, som blev trea i klass 1.

Det allt större intresset för rally avspeglar sig tydligt i cupen, från ett snitt på 64 startande i varje deltävling till 84.

Tävlingen i Borlänge, som avslutade rallycupen, vanns totalt av Kjell-Åke Borgström, Hofors MS. Han vann därmed även sin klass.

I klass 1 körde Lars-Göran Johansson, Likenäs MK, hem segern och vann också klassen totalt i cupen.

Per-Olof Gruhs orkade inte riktigt ända fram och blev sexa i helgens tävling och blev därmed trea totalt i cupen. Lite tröst för honom är att han med den placeringen blev bästa dalaförare i hela cupen.

Strax under tättrion finns en rad förare från Västerbergslagen, Johan Eriksson, Ludvika MS, och klubbkompisarna Niklas Blidberg och Christian Gustavsson.

Magnus Olsson, Järbo MK, blev totalsegrare i klass 2 och där finns det ingen dalaförare med bland de tio främsta.

Christer Hagström, Järbo MK, vann klass 3 helt enligt förväntningarna. Där finns Roger Eriksson, Ludvika MS, på tionde plats och Johan Andersson, Grangärde RRC, på tolfte plats.

Christer Nilsson, Sandvikens MK, var klar klassegrare i klass 4 redan innan sista tävlingen. Ingen av de lokala förarna har haft någon framgång i klassen och bästa dalaförare blev Robert Ferm, SMK Dala, med en fjärdeplats.

Med bara fem starter i klass 5 lyckades Tobias Johansson med att bli femma totalt i klassen och därmed bäste dalaförare.

På de åtta deltävlingarna har det varit 675 starter och det ger ett snitt på 84 startande per tävling.

Det är en ökning i förhållande till tidigare år. Första året cupen kördes var 1998 och då var det ett snitt på 61 startande per tävling.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons