Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fler rallysträckor till Dalarna

Annons

uRallyfolket i Dalarna kan sluta hoppas på fler sträckor i Svenska rallyt.

I går kom nämligen arrangören av den svenska VM-deltävlingen överrens med polisen i Värmland om att inte behöva ta kostnaderna för polisinsatserna.

Enligt Klarin fördes förhandlingarna med länspolismästaren Ulrika Herbst i Karlstad i en positiv anda.

Eftersom Värmlandspolisen ville ha betalt av arrangören för bland annat trafikövervakningen under det stora motorsportevenemanget började Klarin och hans stab att snegla mot Dalarna. Där har polisen inga sådana krav och därför sågs en möjlighet att förlägga fler sträckor till andra sidan länsgränsen.

Men i och med uppgörelsen i går läggs de planerna åt sidan.

- Skönt. Det besparar oss både kostnader och extraarbete, säger rallyts vd, Bertil Klarin, till Dalarnas Tidningar.

- Vi ska tillsammans med polisen se över planering och organisation med målet att minska polisens insatser och därmed också minska polisens kostnader, utan att rallyt därmed drabbas av ytterligare kostnader, förtydligar Bertil Klarin.

Han understryker att man från deras sida har vi full förståelse för den ekonomiska situation som polisen lever i men att man inte har någen möjlighet att ta på oss den typ av kostnader som ersättningen för polisbevakning skulle innebära.

Under de diskussioner som parterna ska föra framöver hoppas Bertil Klarin att man ska hitta ett koncept som håller i flera år framåt.

- Vi har hört att Vasaloppet löst en del av trafikövervakningen med hjälp av militärpolis. Det kan ju vara något för oss också, avrundar Svenska rallyts vd.

Misstänkt kvarka i Orsa

uUnder de närmaste två helgerna var det tänkt att Orsa Ridklubb skulle arrangera en ponnytävling samt en för stor häst.

Nu blir det dock inget av med det. Anledningen är att en av klubbens hästar drabbats av sjukdom och ridanläggningen har stängts av i 20 dagar.

- Det är en av våra lektionshästar som drabbats av kvarkaliknande streptokocker. Därför har vårt stall stängts av i minst 20 dagar, förklarar Orsa RK:s Lotta Jågas Sjööns.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons