Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Team Uppsala- Leksand

Annons

Oddsen:

1. 4.75 X. 5.90 2. 1.15

Senaste matcher, Uppsala: Almtuna (b) 2-3, Arboga (b) 2-6, Bofors (h) 2-7, Skellefteå (b) 1-10. Leksand: Västerås (b) 4-1, Almtuna (b), 2-0, Arboga (h) 5-4, Piteå (b) 4-1.

Spelare borta, Uppsala: Olow Sundström, Daniel Jardemyr och Niklas Baudin, skadade.

Leksand: Johan Hedberg, skadad.

Tränarsnack:

- Uppehållet har varit bra för oss och några av våra skadade spelare är tillbaka. Fortfarande finns dock några frågetecken inför matchen mot Leksand, säger Uppsalatränaren Hans Bauman.

- Efter en bra start har spelarna börjar tumma på reglerna och det håller inte i den här serien. Ett misstag leder ofta till baklängesmål. Tycker att vi gjorde en bra match senast mot Leksand då vi förlorade med 2-1, kommenterar Bauman.

- Det är fjärde gången vi ska till Uppsala i och med att vi mött Almtuna två gånger också. Vi har väl inte direkt gjort någon riktigt bra match där. Så nu är det dags att vi går in och gör åtminstone en bra match försvarsmässigt, eftersom vi har släppt till alldeles för många chanser mot de här lagen därnere, säger Leksands tränare Pirro Alexandersson.

Vad säger du om de nya spelarna?

- Jag tror absolut att de kommer att göra att vi blir bättre. Hedlund är ju en bra hockeyspelare som är användbar på olika positioner och till exempel i powerplay. Trond Magnussen är det ju några år sedan jag såg, men är han lika bra som han var då i Färjestad så kommer vi att få jättenytta av honom. Francis Bouillon ska naturligtvis bli intressant att se och vi har fått goda vitsord om honom. Han är en rejäl spelare. Så det ser positivt ut, säger tränaren "Pirro" Alexandersson.

Notera att...

...Leksand har vunnit sina fyra senaste matcher.

...Uppsala har förlorat sina senaste elva matcher.

...nyförvärvet Trond Magnussen troligtvis inte spelar.

...Antti Jokela står i mål.

...Magnus Hedlund spelar forward.

...att Leksand spelar åtta av de sista 13 matcherna på hemmaplan.

...att tidigare Moraspelaren Jonas Westerling gör sin första match med Uppsala.

Övriga matcher i kväll: Bofors-Almtuna, Skellefteå-Björklöven, Sundsvall-Boden, Teg-Piteå. Västerås-Arboga spelade i går.

Tips: 1-6.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons