Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Nyköping-Leksand

Annons

Allsvenskan

Spelas: Lördag.

Senaste matcherna, Nyköping: Oskarshamn (b) 0-6, Hammarby (h) 5-3), Västerås (b) 2-3.

Leksand: Rögle (b) 4-3, Björklöven (h) 5-3, Almtuna (h) 4-3.

Spelare borta, Nyköping: Jörgen Rickmo (knäskada). Leksand: -.

Notera att...

...Nyköping torskade mot Oskarshamn med 0-6 senast.

... Nyköping förlorade med 1-7 i Ejendals Arena den 25 oktober. Bara för att vända på "kuttingen" hemma i Peabhallen en månad senare, till 4-1 seger.

... tabellsjuan Nyköping kan blixtra till i jakten på en av platserna fyra till sju. En placering vilken berättigar till kvalspel - om en plats till elitseriekvalet längre fram.

... Leksand efter sin meriterande Rögleseger senast jagar femte raka triumfen.

... Leksand är seriens målfarligaste lag med 119 mål. Ett mål bättre, trots en match mindre spelad, än Södertälje som har gjort 118 mål.

... Leksand drog rekordhöga 3 500 åskådare senast de gästade Nyköping.

... Nyköpings assisterande tränare, Fredrik Johansson, har respekt för sin motståndare: "Ska vi besegra Leksand, måste vi spela som vi gjorde när vi vann hemma. Ett högt tempo, snabbt passningsspel och många avslut är vad som gäller. När man spelar mot Leksand går det definitivt inte att stå still på isen. Hög intensitet är vad som gäller".

... Leksands assisterande tränare Christer Olsson är förhoppningsfull: "Vi har varit bra en längre tid nu. Förvisso har vi inte matchat sedan vi vann mot Rögle 28 december, men det ska nog inte vara några stora problem att gå i gång igen. Vi har tränat ganska hårt efter jul och jag tror inte att det finns någon som helst risk att spelarna ska underskatta Nyköping".

Stjärntoppen:

Peter Hirsch21

Roman Vopat16

Pasi Saarela15

Mikael Karlberg13

Morten Green12

Tips: 2-6.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons